Blendle Trending icon

Blendle Trending nu beschikbaar: dit moet je weten over de iOS-app van Blendle

Blendle's officiële iOS-app is nu officieel beschikbaar. Wat is er zoal veranderd sinds de app eerder tijdelijk te downloaden was? Een uitgebreid review met een tipje van de sluier wat Blendle op de iPad gaat doen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Blendle Trending fotoTweemaal was nieuwsapp Blendle Trending voor korte tijd te downloaden. Vanaf vandaag staat de app definitief in de App Store. Met Blendle Trending blader je door een selectie artikelen uit kranten en magazines, die ook te vinden zijn op de website van Blendle. Wil je het volledige artikel lezen, dan trek je de introtekst naar boven om te betalen.

Het idee achter Blendle Trending is onveranderd sinds de app voor korte tijd in de App Store stond. Open de app en er wordt een schermvullende foto getoond, met daaronder de titel van het verhaal. Veeg van onder naar boven om het artikel tevoorschijn te halen, of van rechts naar links om te bladeren naar een volgende tekst. Alleen het eerste deel van een artikel is gratis te lezen: daarna moet je nog eens extra de app naar boven trekken om de rest te kopen. Het gaat daarbij vaak om kleine bedragen: tien cent voor een kort artikel, tot soms een euro voor langere publicaties.

De simpele trekbeweging is het enige wat je hoeft te doen om een artikel te kopen, waardoor de drempel ook vrij laag ligt. Sterker nog: we hebben wel eens iets te hard naar boven geveegd, waardoor de aanschaf per ongeluk direct werd gemaakt. Het is echter altijd mogelijk om je geld voor een artikel terug te vragen. Dit doe je met een link onderaan iedere tekst. Supersymphatiek!

Blendle Trending menuBlendle Trending artikel

Selectie aan artikelen

We zeiden het tijdens de uitreiking van de iCulture Awards al: we zijn onder de indruk van Blendle Trending. De app zorgt ervoor dat je op intuïtieve wijze een steeds groter wordend Nederlands platform kunt gebruiken, met ook nog eens een bijzondere functie:het lezen van grote artikelen in tijdschriften, kranten en andere papieren media. Daarbij wil Blendle Trending niet het volledige overzicht aan artikelen te bieden, maar een selectie. “Het zou juist raar zijn als we op een mobiele telefoon precies hetzelfde gingen doen als op desktop”, vertelde Blendle-productmanager Emiel Janson vorig jaar aan iCulture.

"Het zou juist raar zijn als we op een mobiele telefoon precies hetzelfde gingen doen als op desktop"
“Het is een ander apparaat, dat je op een andere manier en op een ander moment gebruikt.” Dat merken we ook bij onze eigen ervaringen. Blendle Trending is vooral een app die we er bijvoorbeeld in de trein bijpakken, om even een loos moment te vullen. Op dat soort momenten is het fijn om direct iets voorgeschoteld te krijgen. Maar toch: ben je hardcore Blendle-gebruiker, dan is het soms wat onhandig dat je steeds moet schakelen tussen app en website.

Reacties en tweaks

Blendle Trending foto 2Heb je eerder de testversie van Blendle Trending kunnen downloaden, dan zul je in deze nieuwe versie een aantal kleine aanpassingen en toevoegingen aantreffen. Het is nu in de app bijvoorbeeld mogelijk om reacties van gebruikers te lezen, of om zelf een reactie achter te laten. Artikelen die je eerder op Blendle hebt gekocht worden nu automatisch gedownload, en je kunt voortaan registreren in de app met Facebook en e-mail (voorheen alleen Facebook). iOS 7 wordt nu ondersteund, en iOS 8-gebruikers kunnen met 1Password inloggen met een Blendle-account. De update neemt ook één van onze eerdere kritiekpunten onder handen: er wordt niet langer een waas bovenop foto’s geplaatst, waardoor ze er nu scherp uitzien. Volgens de ontwikkelaars laden de foto’s ook veel sneller.

iPad-versie

Blendle heeft nog meer in het vooruitzicht voor Blendle Trending. Medeoprichter Alexander Klöpping (@AlexanderNL) vertelde ons over een iPad-versie:

"We gaan op heel hoog tempo nieuwe features toevoegen. iPad support komt er bijvoorbeeld heel snel aan. En andere manieren om de beste stukken tot je te kunnen nemen."

Conclusie Blendle Trending review

Blendle Trending is nog steeds dezelfde app die tot tweemaal voor zeer korte tijd in de App Store stond, met een paar kleine, technische verbeteringen. Ons enthousiasme blijkt ook uit de uitslag van onze iCulture Awards: Blendle Trending ging naar huis met de prijzen voor ‘Beste Nieuws-app’ en ‘Beste Nederlandse nieuwkomer’. Dat is voor een groot deel te danken aan het design van de app: artikelen kopen met een eenvoudige swipe voelt dodelijk simpel, en de veegbesturing zorgt ervoor dat je amper op een knop hoeft te drukken. Maar het is ook de functionaliteit van Blendle die de nieuwe app zo bijzonder maakt. Je hebt met Blendle Trending een verzameling artikelen onder de duim, die je op websites vermoedelijk normaal niet zou lezen.

Pluspunten

  • 'Trek om artikelen te kopen'.
  • IJzersterk design.

Minpunten

  • Alleen Staff Picks, niet volledig artikelaanbod

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 februari 2015, 1:11
Categorieën Nederlandse apps, Nieuws
Onderwerp blendle

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.