Blendle Kiosk NL

Blendle heeft 1 miljoen geregistreerde gebruikers, honderdduizenden actief

Blendle heeft 1 miljoen geregistreerde gebruikers, die gemiddeld 30 jaar oud zijn. De dienst is de afgelopen maanden sterk gegroeid.

De Nederlandse krantenkiosk Blendle heeft meer dan 1 miljoen geregistreerde gebruikers. Overigens ligt het aantal actieve gebruikers wel een stuk lager met “enkele honderdduizenden”. De gemiddelde Blendle-gebruiker is 30 jaar oud en gezamenlijk hebben ze 20 miljoen artikelen gelezen in de achterliggende periode van twee jaar, drie maanden en vijf dagen.

Blendle 1 miljoen

1 miljoen voor Blendle

Het aantal van 1 miljoen is mede te danken aan de internationale uitrol van eerder dit jaar naar Duitsland en de Verenigde Staten. In de VS geldt nu nog een wachtlijst voor mensen die via Blendle willen lezen. In een interview in de (papieren) Volkskrant zegt mede-oprichter Alexander Klöpping dat 1 op de 5 gebruikers betaalt voor artikelen.

Blendle begon ruim twee jaar geleden in Nederland, met het idee om journalistieke artikelen per stuk te verkopen. Je hoeft daardoor geen abonnement meer op de papieren krant te nemen, maar leest alleen wat jou aanspreekt. Later volgden Duitsland en de VS. De afgelopen maanden is het aantal gebruikers sterk gegroeid. In maart lag het aantal gebruikers nog rond de 650.000.
Opvallend is dat Nederland niet meer de grootste markt is voor Blendle. Ook zijn de gebruikers gemiddeld jonger geworden: van 35 naar 30 jaar.

Blendle: 3 iPhones met vernieuwde app

Om in de toekomst verder door te groeien wil Blendle het aanbod persoonlijker maken via de Blendle Premium Feed. Door voorspellende algoritmes in te zetten krijgen de lezers over een paar maanden een nog betere selectie van artikelen te zien. De curatie wordt momenteel gedaan door een team van 15 personen, aangevuld door een groep vrijwillige curators per thema (zoals Tech). Daarnaast is Blendle sinds kort de nieuwe eigenaar van de kwakkelende Paper-app van de Persgroep.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 augustus 2016, 11:27
Categorieën Apps, Diensten
Onderwerpen blendle, kranten, tijdschriften

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.