Reacties voor: BlackBerry Thunder heeft multitouch, Webkit-browser en twee schermtoetsenbordjes

Er zijn foto's uitgelekt van de BlackBerry Thunder, een van de weinige toestellen die wel een bedreiging voor de iPhone kan vormen, met name in de zakelijke markt.

Reacties: 19 reacties

  1. En verder? Wat kan deze nog meer? Het leuke aan de iPhone is juist dat er allerlei bijzondere applicaties op gedraaid kunnen worden.

  2. Mooi zo, een beetje concurrentie kan geen kwaad! Natuurlijk is het mooi als de iPhone het beste toestel blijkt. Maar innovatie is nodig. Misschien dan apple wat sneller naar gebruikers luistert als ze wat concurrentie krijgen.

  3. Echt belangrijk zo’n extra trilling per aanraking… Speciaal voor de batterij… Haha…

  4. iPhone PWNED dat ding 😀

  5. Will It Blend?

  6. Alsof die juppen wannabe zakenmannetjes met die dikke worstenvingertjes op een touchscreen gaan drukken.. Mijn voorspelling van 2008.. dit wordt geen hit !!

  7. @marcoooo: die yuppen drukken nu ook al op de f*cking kleine BBerry toetsjes… met hun worstenvingertjes, dus da’s nog geen reden. Toch??

  8. Dat ding gaat dus nooit wat worden!

    Het grootste probleem dat Blackberry gebruikers hebben om over te stappen naar de iPhone is, dat ie geen fysiek toetsenbord heeft. Pas ook nog gememoreerd door Vincent Evers in “Radio Online” van de TROS.

    Dus waarom zouden die gebruikers dan nu ineens een Blackberry met Touch-board willen hebben??????

    Ergo. Ik vrees dat de ondergang van RIM nabij is…

  9. Vincent weet vast wel ergens zo’n USB keyboard (formaat stoeptegel) en wat sleepkabels om hem er aan te hangen, zo raak je je BBerry ook niet zo snel kwijt.

  10. Ach concurrentie en wannabes komen en gaan…

  11. Ik ben t eens met ThinkBeyond en Bacillus 😉

    Inderdaad, zo’n concurrent zal Apple er alleen maar toe aan zetten een beter product te leveren! 🙂 En die tactile feedback, als die ook echt fijner blijkt te zijn, dan is het slechts een kwestie van software aanpassen en dan heeft de iPhone het ook.
    Mij maakt het niet uit! Des te meer speeltjes op de markt, des te beter (en leuker) wordt het!

  12. @Michel

    Volgens mij heeft de Thunder juist de consument als doelgroep en niet de zakelijke gebruiker die aan een fysiek toetsenbordje gewend is. De vraag is dus niet of en waarom de zakelijke blackberry gebruiker de Thunder wil hebben, maar of het RIM lukt om een voor hen nieuwe markt (lees: iPhone gebruiker) aan te boren.

  13. maar het zou wel handig zijn als de iphone ook op die manier kan typen als je het scherm draaid.. want dan kunnen de toetsen ook iets groter worden waardoor het type wat makkelijker gaat.. volgens mij moet dat software matig wel mogelijk zijn..

  14. Leuk… maar heeft apple geen patent op multitouch?
    Of heb ik dat nou verkeerd?
    Dus ik denk dat dat multitouch zoiets zal zijn als de 3d interface van de HTC Diamond…

  15. Apple heeft een patent op hun implementatie van multitouch. Lees. Op een hoop gestures hebben ze patenten.

    Namaken kan dus prima maar niet 1 op 1

  16. Het wordt wel tijd voor een iPhone killer. Dan kan Apple aan de bak om de iPhone nog beter en beter te maken. Laat maar komen zou ik zeggen… 🙂 iPhone heeft nog steeds het grote voordeel van de appstore waar allemaal applicaties voor uitkomen.

  17. “concurrentie en wannabes komen en gaan”???? WTF? En hoe lang bestaat de iPhone? Al jaaaaaaren? Onze geliefde iPhone maakt nu een hype mee. Maar geloof me, als Stevie J. niet snel met iets meer innovatie dan enkel 3G en een GPS module komt, zullen er nog meer iPhone fans afhaken. Ik was ook overtuigd dat niets mijn iPhone 2G kon kloppen. Maar als je dan die Apple-oogluiken eens afzet, dan merk je dat er toch heel wat meer aan de hand is in het Mobile Devices wereldje…
    Veel mensen hebben het Steve Jobs vergeven dat de nieuwe (overigens belachelijk dure) iPhone zo weinig vernieuwend is, maar dat zal bij de nieuwe iPhone in 2009 of 2010 niet meer zo zijn…

  18. wouw, dat is een goed idee…. een toetsenbord dat meedraait als je het toestel liggend of staand houd. Dat is nieuw?!

  19. Dat ze maar veel van zo’n toetsellen maken, en die dan goedkoper in Belgie uitbrengen dan de iPhone! Dan zakt de prijs van de iPhone!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.