Bioscoopkaartjes kopen via Siri wordt mogelijk in iOS 6.1 (VS)

Siri kan vanaf iOS 6.1 ook bioscoopkaartjes voor je bestellen. Als je vraagt naar filmtijden krijg je de mogelijkheid om een kaartje via Fandango te kopen.

siri bioscoopkaartjesMet Siri kun je informatie opvragen en herinneringen inplannen. Maar daarmee houdt het wel een beetje op. In iOS 6.1 gaat dat echter veranderen. In de beta van iOS 6.1 die momenteel in handen is van ontwikkelaars wordt het mogelijk om bioscoopkaartjes te kopen. Dit werkt via Fandango, waardoor het voorlopig alleen in de Verenigde Staten gaat werken. Dit staat ook in de lijst met mogelijke uitspraken die je kunt doen. Je zegt tegen Siri dat je kaartjes voor een bepaalde film wilt hebben en Siri regelt het. Siri laat de tijden zien waarop een bepaalde film draait in de bioscoop, plus informatie over de locatie.

tickets siriJe klikt daarna op een knop om de kaartjes te kopen. Helaas werkt het niet helemaal met je stem, want je wordt doorgestuurd naar de Fandango-app waarmee je de kaartjes kunt kopen door je keuze aan te tikken. Heb je geen Fandango-app op je iPhone, dan word je doorgestuurd naar de App Store. Niet alle bioscopen zijn opgenomen, maar je kan aan de hand van een icoontje zien welke bioscopen wel meedoen.

Zoals de voorbeelden hiernaast laten zien hoef je niet precies te weten hoe de film heet. “Drie kaartjes voor de nieuwste film van Pixar” werkt ook en het werkt ongetwijfeld ook als je alleen de naam van de hoofdrolspeler weet. Bij het afrekenen kun je aangeven hoeveel kaartjes je voor kinderen, volwassenen en ouderen wil. In de bioscoop kun je je kaartjes vervolgens bij een Fandango-automaat ophalen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 november 2012, 23:14
Categorie iOS
Onderwerpen bioscoop, siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.