Billy Sorrentino bij Apple

Apple neemt creatief directeur van Wired magazine in dienst

Billy Sorrentino, de creatief directeur van Wired magazine, stapt over naar Apple om in het designteam van Jony Ive te werken.

Apple heeft de gewoonte om mensen uit allerlei bedrijfstakken in dienst te nemen. Medisch specialisten, journalisten, personal trainers: voor iedereen is wel een plek te vinden in de organisatie. Vandaar dat we niet vreemd opkeken dat Apple nu de creatief directeur van het tijdschrift Wired in dienst heeft genomen. Hij gaat werken op een bijzondere plek: het designteam van Jony Ive. Wired was een van de eerste tijdschriften op de iPad en liep steeds voorop met digitale initiatieven.

Billy Sorrentino bij Apple

Billy Sorrentino stapt over naar Apple

Billy Sorrentino was tot voor kort nog Head of Creative voor Wired, maar Apple heeft nu officieel aangekondigd dat hij in het designteam van Jony Ive gaat werken. Welke rol hij daar gaat spelen, wil Apple niet zeggen en Sorrentino ook niet. Ook voormalig werkgever Wired wil er niets over kwijt. De lege plek bij Wired wordt overgenomen door een collega met een eveneens Italiaanse naam: vervangend creatief directeur David Moretti.

Sorrentino had een belangrijke rol bij Wired: hij was creatief directeur voor de vier belangrijke creatieve afdelingen en moest daarvoor kennis hebben van design, fotografie en videoproducties. Ook leidde hij diverse initiatieven rondom het magazine op meerdere platformen: print, web, digitaal, social media, retail en evenementen. Een echte duizendpoot dus, die meerdere vakprijzen voor zijn werk kreeg. Sorrentino werkte in het verleden ook als design director bij de digitale tak van uitgever Condé Nast. Verder stuurde hij het design aan van Maxim en Blender Magazine.

Jony Ive mag over zijn designteam graag vertellen dat ze zo goed op elkaar zijn ingespeeld. In het pas verschenen designboek benadrukt Ive dan ook vooral de samenwerking van het team en niet zozeer zijn eigen verdiensten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 november 2016, 8:33
Categorie Achtergrond
Onderwerpen personeel, wired

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.