Tijdschrift Wired lezen op de iPad voor 4 euro

Tijdschrift Wired is vanaf nu in een iPad-versie verkrijgbaar. Voor 4 euro koop je een gigantisch blad, vol met interactieve functies en multimedia.

wired ipadEr is veel over gepraat: de iPad-editie van het tijdschrift Wired. Afgelopen maart werd het al aangekondigd en uitgebreid gedemonstreerd. Wie nu zelf een kijkje wil nemen kan voor €3,99/$4,99 in de App Store terecht. Het tijdschrift is maar liefst 527 MB groot geworden en bevat heel wat multimedia-content en interactieve functies, zoals een interactieve kaart van de planeet Mars in het juninummer. Ook vind je video’s, muziek en diashows in het tijdschrift.

Ook kun je met je vinger over het scherm bewegen om te zien hoe een LEGO Lamborghini in 180 stappen wordt gemaakt. Mercedes is aanwezig met een 30 seconden durende tv-reclamespot.

Als je gewend bent om de Wired in de tijdschriftenzaak te kopen, ben je met deze digitale editie meer dan de helft goedkoper uit. Amerikanen betalen hetzelfde: ook in de kiosk kost het blad $4,99. Neem je een abonnement op de printeditie, dan betaal je per nummer in het gunstigste geval maar $1. Helaas is het via de iTunes Store niet mogelijk om een abonnement op de iPad-editie af te sluiten. Wel gaf Wired-hoofdredacteur Chris Anderson aan dat hij de komende tijd met de prijs van losse nummers wil gaan experimenteren.

Downloaden: Wired juni 2010 (€3,99)

wired tijdschrift

Anderson zei afgelopen winter nog: “We decided this was the big one”. De verwachtingen waren dan ook hooggespannen.

wired artikel

Afgelopen week presenteerde hij het maken van het digitale magazine als een zoektocht naar de essentie: “You start asking yourself first-principles questions, like: What is it that we do every month?”

wired artikel brillen

Tegelijk tempert Anderson overdreven verwachtingen door te zeggen: “We don’t believe we have the answers. But we have an experiment worth engaging in.” Wired’s uitgever Condé Nast brengt bladen als Vanity Fair en GQ al op de iPad, maar daarbij gaat het meer om veredelde pdf-bestanden. Bij Wired is het tijdschrift van de grond af aangepast voor de iPad.

Tipgever: Marcel

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 mei 2010, 13:25
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.