Reacties voor: Betalen per seconde blijft mogelijk op de iPhone

Betalen per seconde dat je belt in plaats van per minuut blijft voorlopig mogelijk op de iPhone, via T-Mobile, Vodafone en KPN. Dat laat minister Verhagen weten in een brief aan de Tweede Kamer.
Lees het complete artikel β†’ Betalen per seconde blijft mogelijk op de iPhone
Bart Breij -

Reacties: 24 reacties

  1. Mooi!!
    En zo hoort het ook.

  2. Afrekenen per minuut moet gewoon per direct verboden worden.

    Wat is de volgende stap. Afrekenen per liter?
    Tank je 1,01 liter kun je voor 2 liter betalen. Kassa!!!

    Je reinste oplichterij dat betalen per minuut.

  3. Mooi, dan doet deze regering tenminste nog iets goed.

  4. Geen verbod dus op afrekenen per minuut. En terecht! Het moet telecomproviders vrij staan een afrekenmodel te kiezen, net zoals het klanten vrij staat om (dan) van telecomprovider te wisselen. Natuurlijk moet de afrekenmethode uiterst duidelijk naar de klant worden gecommuniceerd. Het lijkt nu net alsof Verhagen iets nieuws zegt, maar dat is niet zo. Bovenstaande is al langer heb beleid: OPTA kan ingrijpen als telecomproviders hun klanten niet goed informeren. OPTA kan echter niets doen als telecomoperators overschakelen naar afrekenen per minuut en deze boodschap op een duidelijke manier naar de klanten overbrengt.

  5. Een verbod op afrekenen per minuut is echter niet wenselijk in een vrije markt

    Wat een onzin zeg. Zoals Eddy hierboven al schreef: het is gewoon oplichterij. En dat is verboden, vrije markt of niet. Het idee is aardig, dat mensen toch wel naar een andere provider gaan, maar in de praktijk is dat niet zo makkelijk, omdat je bijvoorbeeld een twee-jarig contract hebt. Bovendien merk je dat die providers elkaar steeds na-apen, dus dan heb je nog steeds geen keus.

    Ik vind dat de overheid dat afrekenen per minuut gewoon moet verbieden. Het slaat gewoon helemaal nergens op en de markt wordt er niet minder vrij op als dit verboden wordt.

  6. Sinds enkele dagen rekend Mobile Vikings ook per seconde aan, welliswaar betaal je de eerste minuut volledig ook al bel je maar 30 seconden, maar vanaf de eerste minuut voorbij is gaat het secondentarief in. Persoonlijk vind ik dat een enorm goede vooruitgang en zo MOET het ook bij alle operatoren zijn!:)

  7. Hi hanteerd nogsteeds betalen per minuut terwijl kpn dus per seconde doet grrr

  8. Tmobile relax rekent ook nog altijd per minuut af. #bezeikers…

  9. @Jean-Paul Horn: Het bericht heeft nieuwswaarde omdat nu duidelijk is dat telecomoperators (gelukkig) niet massaal overgaan naar afrekenen per minuut. Er is verder geen wettelijke regel aangepast die telecomoperators er toe zou verplichten afrekenen per seconde aan te bieden. Juridisch is er niets veranderd.

  10. ’Een verbod op afrekenen per minuut is echter niet wenselijk in een vrije markt, stelt Verhagen’

    Oh, die zogenaamde vrije markt is dus een vrijbrief voor het in rekening brengen van niet geleverde diensten en/of goederen?

    Gewoon, omdat het kan? Belachelijk. Temeer als je je realiseert hoezeer die “vrije” markt ons is aangesmeerd met argumenten dat de consument er op vooruit zou gaan, dat het allemaal goedkoper zou worden.

    Als telefoonmaatschappijen toch gebruik maken van deze “vrijheid” bespoedigen ze alleen maar hun eigen afbraak want hardwareboeren en andere spelers op de communicatiemarkt zullen daar dan korte metten mee maken. En wedden dat die telefoonmaatschappijen dan al snel staan te jengelen bij de minister voor bescherming van “hun” markt?

    Echt wel.

  11. Eigenlijk is er niet veel veranderd. Alle 3 de providers hebben dus een abo waar je per seconde wordt afgerekend en per minuut.

    Nu is het bij tmobile zo als je het relaxabo pakt omdat je onbeperkt je minuten mee kan nemen dan wordt je toch per minuut afgerekend.

    Wil je dat niet dan ben je gedwongen om een I-plan abo te nemen maar dan neem je de ongebruikte minuten maar 2 maanden mee. Het is dus dubbel op ze pakken het 1 of het ander van je af.

    Nu heb je ook bij de iplan dus minuten of smsjes in plaats en min en smsjes want dat ” snelle internet” halen ze nooit met hun baggere dekking.

    Het zijn allemaal afzetters maar wat doe je er tegen?

    helaas niks

  12. De laatste regel klopt niet..
    ”Ook T-Mobile rekent af per gebelde seconde sinds de voorwaardenwijziging.”

    Dit was voor de voorwaardenwijziging (de nieuwe ipan abbo’s), ook allang zo. Sinds de iphone uit is heb ik hem al via t-mobile gehad en altijd met het iplan abbo.. en hierbij heb je altijd per seconde betaald gelukkig.
    Jammer is echter wel dat dit tegenwoordig het enige abbo bij t-mobile is waarbij per secondes wordt afgerekent, want de SIM only abbo’s en het RELAX abbo wordt wel gewoon naar boven afgerond:(

  13. Een verbod op afrekenen per minuut is echter niet wenselijk in een vrije markt, stelt Verhagen

    Dan snapt hij niet wat een vrije markt is.
    Als er een vrije markt is, zou ‘t wellicht geen aftrek vinden. Maar indien wel, dan is er kennelijk behoefte aan.
    En dan is het weer kolder om het te verbieden (omwille van een vrije markt)
    Dus wat hij nou eigenlijk wil (behalve de kiezer een beetje napraten en een beetje in die camera grijnzen) snapt hij zelf niet.

  14. Allemaal best, maar netals dat ze roaming en buitenlandbellen verlagen, ergens betalen we het toch wel weer. Als ze gemiddeld minder verdienen hierdoor, worden ze vast per minuut duurder ofzo.
    Een voordeel is, hoe duurder het word, hoe intressanter internetbellen word πŸ™‚

  15. Goed zo! Als de providers het zelf niet aankunnen om die stap te nemen, dan maar via een regeling van de overheid. Misschien kan de minister zich ook eens buigen over het huidige mobiele data beleid van de providers. Aan de ene kant wordt je steeds meer gestimuleerd om zoveel mogelijk mobiele data te verbruiken, aan de andere kant worden steeds meer data-abonnementen (uit)geknepen.

  16. @Alfred: Ze houden eigenlijk de overheid en de consumenten nog steeds voor de gek hoor. Aan de overheid wordt netjes laten zien ja we laten de keuze over aan de consument of hij een minutenafrekening wilt of seconden.

    Maar naar de consument wordt dit niet gecommuniceert als hij/zij in de winkel is dat hij keuze heeft voor minuten en seconden.

    En daarbij komt als een consument een blackberry wilt dan is hij bij tmobile bijvoorbeeld verplicht een relaxabo te nemen met instant email. dus wordt deze persoon per minuut afgerekend. Als hij een I-plan pakt dan kan die het ping van bb niet gebruiken.

    Dus de overheid moet strenger zijn en gewoon per minuut afrekenen verbieden. En inderdaad zich ook over die absurde datalimiten buigen en afschaffen.

  17. verhagen ftw!

  18. bwa… ik denk wel dat we een compromis kunnen maken… per minuut is ok als ze naar beneden afronden… kan ik lekker 1:59 bellen voor de prijs van 1min πŸ˜›

  19. @Jean-Paul Horn: Wat een charmante foto hebben jullie uitgekozen πŸ˜‰

  20. Overigens doet Verhagen nu wel heel stoer en denkt hij dat hij een goed beeld heeft van wat er aan de hand is in telecomland. Nou, ik werk bij een provider en kan je vertellen dat bij nagenoeg geen enkel sim only abonnement nog afgerekend wordt per seconde, er wordt alleen nog afgerond naar boven in hele minuten. De consument heeft zeker nog keuze: die kan namelijk nog kiezen voor een abonnementsvorm die per seconde berekent, maar dat is dus ten eerste alleen icm een toestel en ten tweede zijn deze abonnementsvormen alleen maar duurder dan die waarbij je per minuut wordt afgerekend. Het lijkt me verstandiger als er duidelijkere regels worden ingesteld, want providers weten altijd regels op hun eigen manier te interpreteren of te omzeilen. Laat de regels eens opstellen door kenners, want op dit moment lijkt dat niet te gebeuren. Overigens, als je bij T-Mobile een abonnement met Blackberry internet wil nemen, heb je alleen de keuze uit een relax abonnement, waarbij je per hele minuut afgerekend wordt. In dat geval wordt dus niet aan de richtlijn voldaan.

  21. En ik balen dat ik bij telfort zit wat heb ik hier een spijt van ik betaal per minuut en ik heb een abbo van 40 euro stel dat ik er 10 euro boven kom dan betaal ik ook nog eens over de totaale kosten btw dus voel me echt genaaid en dat gaat al een jaar zo

  22. Er verandert niks. Overal 1 duur abonnement per seconde of een goedkoop per minuut. Zijn er nu ook al. Of je gebeten wordt door de hond of de kat zeer doet het.

  23. Op dit moment staat het volgende op de websites:

    T-Mobile i-Abonnement: Betalen per seconde;

    KPN: Gesprekken worden per seconde verrekend met een minimum van een minuut;

    Vodafone: Gesprekskosten worden afgerekend op hele minuten (naar boven afgerond);

    Telfort: U betaalt geen starttarief, gesprekken worden per hele minuut naar boven afgerond.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.