iPhone 4 is bijna de meest gebruikte camera op Flickr

De iPhone 4 is bijna het meest gebruikte fototoestel op fotosite Flickr.com. Hij geniet nog niet de populariteit van de iPhone 3G eerder, maar vormt een bedreiging voor de Niken D90.

Techcrunch Flickr populairste camerasNog een kleine maand en dan is de iPhone 4 de meest gebruikte camera op de grote fotosite Flickr. De huidige favoriet is de drie jaar oude Nikon D90, maar die zal naar verwachting snel het onderspit delven. Statistieken op Techcrunch laten de spectaculaire groei zien die de iPhone 4 in amper een jaar heeft gemaakt. Foto’s dragen gegevens van de camera die ze schiet en die gegevens zijn verwerkt tot deze statistieken.

In 2009 voerde Apples telefoon de lijst al aan, toen nog ten koste van de Canon EOS 400D/ Digital Rebel XTi. Het grote verschil was echter dat Flickr toen nog alle generaties van de iPhone bij elkaar optelde: de originele iPhone, de 3G en de 3Gs. Van dat principe zijn ze afgestapt.

De enorme populariteit van de mobiele telefoon als camera is zorgwekkend voor het simpele digitale ‘point-and-shoot’ fototoestel. Die normale handcamera’s verkeren in een neerwaartse verkoopbeweging waar geen ommekeer in lijkt te komen. Een tabel op Techcrunch laat zien dat het aantal geüploade foto’s met de gehele reeks van populaire Canon Powershot-camera’s maar blijft kelderen.

Flickr geeft echter aan dat haar statistieken niet geheel overeen zullen komen met de daadwerkelijke verkoop van fototoestellen. Maar: in de cijfers zouden smartphones als de iPhone zelfs ondervertegenwoordigd zijn. Dat wijt de fotosite aan het gegeven dat ze niet op tijd zijn meegegroeid met de mobiele generatie. Zo wordt Flickr weinig gebruikt voor foto’s op het sociale netwerk Twitter. En volgens een oud-medewerker ‘had Flickr een Instagram moeten maken, maar dat lukte niet vanwege bureaucreatie’. Wel is er al een geruime tijd een Flickr-app te downloaden op de iPhone.

Downloaden: Flickr (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 april 2011, 15:04
Categorie Apps
Onderwerpen canon, flickr, nikon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.