iPad-Pro-video-bewerken

Benchmarktests iPad Pro tonen kracht A9X-chip

De iPad Pro kun je vanaf vandaag bestellen, maar hoe krachtig is Apple's grootste tablet tot nu toe eigenlijk? Benchmarktests geven antwoord op die vraag.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

iPad-Pro-video-bewerken

De iPad Pro is vanaf vandaag verkrijgbaar, en dus was het een kwestie van tijd tot de eerste benchmarktests opdoken die de prestaties van Apple’s grote tablet vergelijken met andere iDevices. Hoe doet de gloednieuwe A9X-chip het bijvoorbeeld vergeleken met de A9-chip van iPhone 6s en de cpu van de 12-inch MacBook?


Omdat Apple zelf nooit erg diep ingaat op de prestaties van hun apparaten, zijn we aangewezen op benchmarktests die de prestaties tot in het kleinste detail vastleggen. Anandtech bijvoorbeeld, maar ook Ars Technica namen de iPad Pro onder de loep.

iPad-Pro-benchmark

iPad Pro benchmark

In die analyses komt de kracht van de A9X-chip goed naar voren. Kijk maar naar bovenstaande graphic van Anandtech, die de grafische prestaties van de iPad Pro vergelijkt met andere producten van Apple.

Opvallend aan die A9X-chip is dat hij slechts twee cores heeft, terwijl de A8X-chip die in de iPad Air 2 drie kernen benut. Deze twee kernen hebben een kloksnelheid van 2,2GHz. De resultaten van Anandtech zijn natuurlijk geen grote verrassing: de A9X-chip is immers de nieuwste en meest geavanceerde die Apple ooit maakte.

Bekijk ook

Zo denken internationale media over de iPad Pro

De iPad Pro is nu verkrijgbaar en verschillende Amerikaanse websites hebben hun reviews zojuist gepubliceerd. Hoe denken zij over Apple's grootste tablet tot nu toe? Een overzicht.

iPad Pro verslaat 12-inch MacBook

De test van Geekbench is wat dat betreft interessanter. Zij leggen de iPad Pro namelijk naast een computer van Intel, MacBook Pro en Surface Pro 4. Zoals je kunt zien verslaat de iPad Pro de Core-M cpu van de 12-inch MacBook uit 2015. De MacBook Air uit 2015 en de Surface Pro 4 scoren hoger.

iPad-Pro-benchmark

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's professionele tablet. Het is de grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor zakelijk en creatief gebruik. De iPad Pro is er in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer. De nieuwste generatie is de iPad Pro 2022.

iPad Pro
14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.