sleep cycle app

Sleep Cycle kan nu ook vanaf een nachtkastje je slaap beoordelen

Sleep Cycle Alarm Clock hoeft niet meer in je bed te liggen om je slaapritme te beoordelen. Versie 5.0 van app introduceert een nieuwe functie die op basis van geluid je slaap in kaart brengt.

sleep cycle app

Mensen die hun slaapritme in kaart brengen met Sleep Cycle zijn gemakkelijk te herkennen. In hun matras kun je namelijk een afdruk zien* van de iPhone die iedere nacht de bewegingen registreert. Vanaf vandaag kunnen deze mensen hun armen strekken zonder dat ze bang hoeven te zijn dat ze hun iPhone van het matras slaan, want Sleep Cycle Alarm Clock hoeft niet meer in bed te liggen om te laten zien hoe goed je geslapen hebt.


Versie 5.0 van Sleep Cycle is de meest ingrijpende update voor de populaire slaaptracker in lange tijd. Dankzij het gloednieuwe Sound Analysis Sleep Tracking kan je iPhone namelijk gewoon op je nachtkastje liggen, terwijl alle functies van de app hetzelfde blijven.

Sleep Cycle luistert naar bewegingen

De nieuwe techniek herkent geluiden die je maakt als je in bed beweegt, en stelt op basis van die geluiden dezelfde grafiek samen die Sleep Cycle al jaren maakt. Ook kan de slimme wekker je op basis van deze gegevens op het ideale moment wakker maken.

Sleep-Cycle-5 Sleep-Cycle-5

Je kunt Sound Analysis Sleep Tracking activeren in de Settings onder het kopje Motion Detection. Selecteer Microphone als je de iPhone op je nachtkastje wilt leggen, of kies Accelerometer als je hem toch liever bij je in bed plaatst.

Nieuw Trends-tabblad alleen voor premium

Ook is het nieuwe Trends-tabblad te vinden in de onderste balk van de slaap-app. Hier kun je alle informatie raadplegen die Sleep Cycle op lange termijn verzamelt, zodat je patronen kunt ontdekken in je slaapritme.

Kijk bijvoorbeeld hoe laat je de afgelopen maanden gemiddeld naar bed bent gegaan, en hoe lang je gemiddeld in bed blijft liggen. Alle functies in dit Trends-tabblad zijn alleen beschikbaar als je een premium lidmaatschap op Sleep Cycle neemt voor €1,99 per jaar.

Het nadeel van de 5.0 update van Sleep Cycle is dat verschillende functies die eerst gratis waren nu alleen beschikbaar zijn voor premium-leden, zoals de ondersteuning voor Philips Hue lampen.

*Bij wijze van spreken; er is natuurlijk geen langdurige afdruk zichtbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 november 2015, 18:04
Categorie Apps
Onderwerpen slapen, sleep cycle
25 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.