Easy-m in Brussel.

De twee grootste Belgische Apple Premium Resellers willen fuseren

Twee grote Belgische Apple Premium Resellers Easy-m en Switch willen fuseren. Hierdoor zou de naam Easy-m overgaan in Switch. De Belgische Mededingingsautoriteit buigt zich over de mogelijke fusie.

Easy-m in Brussel.
Wil je in België een Apple-product kopen, dan kun je binnenkort waarschijnlijk nog maar terecht bij één grote Apple Premium Reseller. De APR’s Switch en Easy-m wachten op goedkeuring van de Belgische Mededingingsautoriteit voor het samengaan van deze twee ketens. Easy-m is de grootste Apple-verkoper in België en zou dankzij de fusie overgaan in Switch.

Belgische APR’s willen samen gaan: Easy-m wordt Switch

Easy-m heeft momenteel 22 winkels in België en heeft 250 werknemers in dienst. Het bedrijf bestaat al sinds 1937 en nam de laatste jaren een aantal andere ketens over, zoals easyware en Mac Line. Easy-m heeft vestigingen in heel België, zoals Charleroi, Doornik, Brussel, Mechelen en Leuven. Switch bestaat veel korter, want die zijn pas sinds 1992 actief met de verkoop van Apple-producten. Switch heeft bovendien een stuk minder vestigingen die alleen in Vlaanderen gevestigd zijn, zoals in Gent, Antwerpen, Hasselt en Oostende. Wel heeft deze APR nog servicepunten in bijvoorbeeld Sint-Martens-Latem en Antwerpen.

De Belgische Mededingingsautoriteit buigt zich nu dus over een fusie tussen de twee APR’s, waarbij Easy-m over zou gaan in Switch. Door overnames die Easy-m in het verleden heeft uitgevoerd verkeerde het bedrijf in financiële problemen. Volgens De Tijd zou de combinatie van dalende winsten en stijgende kosten ervoor zorgen dat Easy-m in zwaar weer terechtkwam. Het is niet bekend of en hoeveel geld er gemoeid is met de aanstaande fusie. De Mededingingsautoriteit heeft tot 16 november om mogelijk bezwaar bekend te maken.

De Belgische Apple Premium Resellers hebben sinds vorig jaar concurrentie van Apple zelf. In september 2015 opende namelijk de eerste officiële Apple Store in Brussel. Naast Brussel zou ook Luik in de race zijn om een eigen Apple Store te krijgen, al dateren de meest recente berichten daarover uit januari van dit jaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 november 2016, 16:19
Categorie Apple
Onderwerp apple premium reseller

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.