Reacties voor: Beeldstabilisator maakt iPhone 6-foto’s met ‘super-resolutie’ mogelijk

De iPhone 6 kan mogelijk met een beeldstabilisator één foto maken met een 'super resolutie', aldus een patent van Apple.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 14 reacties

  1. Dat is toch de 3D techniek ?

  2. Toevallig,..net zoals de oppo find 7

  3. @Xandra: Nee, voor ‘3D techniek’ heb je 2 lenzen nodig. Echter is er nog helemaal geen ‘3D techniek’. De markt misbruik de term 3D voor het kijkdoos effect. 2.5D zou er dichter bij komen.

    Deze video is tot nu toe wat er het dichtste bijkomt, vanaf ong 2:30

  4. 8 megapixel is ook een prima resolutie voor een mobiele telefoon. Het is goed idee om de pixels groot te houden en zo de camera steeds licht sterker te maken dan telkens maar weer grotere foto’s te maken. Ook blijven de foto’s lekker klein kwa benodigde opslag.

  5. Ik vraag me af hoe lang het duurt voordat hij de foto daadwerkelijk genomen heeft

  6. Ik had ook iets gehoord over ‘het naderhand focussen’. Dat zou echt een goede toevoeging zijn. Want het komt me vaak voor dat wanneer iemand een foto neemt met mijn telefoon, dat de foto niet altijd scherp is.

  7. Origineel geplaatst door Michiel
    8 megapixel is ook een prima resolutie voor een mobiele telefoon. Het is goed idee om de pixels groot te houden en zo de camera steeds licht sterker te maken dan telkens maar weer grotere foto’s te maken. Ook blijven de foto’s lekker klein kwa benodigde opslag.

    Plus dat de kwaliteit van de lens vele malen belangrijker is dan het aantal megapixels, we maken elkaar gek op dat vlak

  8. Bla bla bla … Gwn upgraden die zooi naar 12

  9. Mensen! Wordt eens wakker, betere foto’s krijg je niet (alleen) door meer megapixels toe te voegen. Als dat zo was, waarom hebben digitale spiegelreflex camera’s gemiddeld nu dan een resolutie van 18-24MP? Juist ja! Een nokia die 41MP heeft scoort in fotovakbladen ietsje beter dan de 8MP camera van de iPhone 5S. Maar een Dslr camera schiet toch altijd nog betere foto’s dan die nokia met zijn 41MP. Feit is dat je het aantal MP’s niet hoeft te upgraden om mooie foto’s te krijgen, maar als je daar in tegen veel processorkracht zet je behoorlijke goede resultaten mee kan bereiken. Daar gaat het in deze patent ook om! Pfff… En daarbij hoe vaak druk jij een foto geschoten op een telefoon af op een canvas groter dan 1x1meter? Zelden tot nooit lijkt me.

  10. Origineel geplaatst door hopert
    Bla bla bla … Gwn upgraden die zooi naar 12

    Nee bedankt, zeker niet als enige ‘upgrade’. Laat Apple liever bezig blijven met de lens, lichtsterkte en software. Nog vaak zat zijn er slecht belichte foto’s die genomen zijn met een trilhandje. Veel meer megapixels in een iPhone komt neer op donkerdere en meer vage pixels.

  11. Dat is waar maar een telefoon heeft digitale zoom terwijl een spiegelreflex optische zoom heeft dus hoe meer pixels hij heeft hoe verder je kan inzoomen

  12. Stacking, althans een soort van. Ik heb dit een paar keer toegepast met mijn DSLR bij macrofoto’s, waarbij ik alles scherp wilde hebben.

  13. @hhk1907: Ik denk dat je deze technologie bedoelt
    Daar is reeds een artikel over geweest binnen iCulture als ik me niet vergis…

  14. Het wordt eens tijd dat je die onhandige burstmode uit kan zetten wat er sinds iOS7 permanent in zit.
    Ga je stevig staan, goed mikken, rustig de volumetoets indrukken en vasthouden om zo weinig mogelijk te bewegen, en je hebt weer 10 foto’s in je filmrol.

    En dan die balken boven en onder, die zijn zo donker dat je niet sne genoeg kan zien wat er wel of niet op de foto komt.
    Ook een stuk minder handig sinds iOS7.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.