Flitsmeister-alternatief RoadSmart toont nu ook files

Flitsersapp RoadSmart voor iPhone biedt naast flitsers, politiecontrolers, ongelukken en wegwerkzaamheden nu ook files.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

RoadSmart iPhoneDe gratis applicatie RoadSmart laat nu ook files zien. Daar zorgt een update van de iPhone-app voor, die eerder al flitsers, politiecontroles, ongelukken en wegwerkzaamheden in kaart bracht. De files zijn als enige niet zichtbaar op de kaart, maar bekijk je in een lijst. In het hoofdmenu zie je in een snelle oogopslag hoeveel kilometer file er staat in het land. De file-informatie wordt als enige niet doorgegeven door gebruikers zelf, maar wordt van een externe informatiebron gehaald. Update: RoadSmart is vanaf de update volledig gratis.


Op een overzichtspagina zie je de files onder elkaar staan, gesorteerd op afstand van je huidige locatie en met vermelding van de locatie en gemiddelde rijsnelheid. In een kleurenbalk bovenaan zie je hoe druk het op de wegen is.

RoadSmart 3.6 voor iPhone heeft als andere vernieuwing dat je de resultaten van de lijst en van de kaart nu apart kan filteren met de knop linksonderin. Op de kaart files en werkzaamheden tonen en in de lijst ook de ongelukken? Het is geen probleem meer. In de lijst kan je met de knop rechtsonder nog steeds sorteren op afstand en het tijdstip van de melding.

RoadSmart files overzcht RoadSmart kaart iPhone

Recent succes

De afgelopen weken boerde RoadSmart goed in de Nederlandse en vooral Belgische App Store. De applicatie heeft een handige weergave voor tijdens het autorijden en laat je flitsers en ongelukken melden op de meest makkelijke manier denkbaar – ook tijdens het rijden. Toch geniet de app geen hoge gemiddelde beoordeling in beide App Stores. Dat lijkt alles te maken te hebben met het betaalmodel. Om volledig gebruik te maken van de functies, betaal je 27,99 euro per jaar. Bij de gevestigde Nederlandse concurrent Flitsmeister ben je voor 3,59 euro per jaar kwijt. Daarin zie je overigens ook files op de kaart.

Update vrijdag 9 mei
De ontwikkelaar van RoadSmart wijst iCulture erop dat het abonnementsmodel niet langer geldt in Nederland. De applicatie is nu volledig gratis te gebruiken, in ruil voor reclames in de app.

Downloaden: RoadSmart (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.