Beeldstabilisator maakt iPhone 6-foto’s met ‘super-resolutie’ mogelijk

De iPhone 6 kan mogelijk met een beeldstabilisator één foto maken met een 'super resolutie', aldus een patent van Apple.

iPhone cameraSteeds meer geruchten wijzen er op: Apple wil in de iPhone 6 weer een 8-megapixelcamera gebruiken. Apple zou wederom de hoeveelheid megapixels niet aanpassen, iets dat ze niet hebben gedaan sinds de iPhone 4s. Dit betekent echter niet per se dat iPhone 6-foto’s dezelfde resolutie hebben als beelden geschoten met eerdere iPhones. In een nieuwe patentaanvraag beschrijft Apple een iPhone die meerdere foto’s tegelijk kan schieten, om die vervolgens aan elkaar te plakken. Hierdoor ontstaat een beeld met een zeer hoge resolutie. Apple zou deze nieuwe mogelijkheid bestempelen als ‘super resolution mode’ in iOS.

iPhone 6 super resolutieDe iPhone zou in één keer meerdere foto’s schieten uit een ietwat afwijkende hoek, om ze vervolgens aan elkaar te plakken en één groot beeld te vormen. Het idee doet enigszins denken aan de panoramafunctie van de iPhone. In plaats daarvan wordt echter een beeld gecreëerd vanuit een standaard perspectief. Apple beschrijft het proces als volgt:

Een elektronische sensor legt een referentiebeeld vast via een optisch pad. Vervolgens zal een optische beeldstabilisator het optische pad op basis van een bepaald aantal wijzigen. Een tweede beeld wordt vervolgens vastgelegd aan de hand van het aangepaste pad, zodat de twee beelden niet meer dan een aantal sub-pixels van elkaar afwijken. De beeldstabilisator kan dit proces herhalen om meerdere beelden te verzamelen aan de hand van voorbepaalde afwijkingen. Deze beelden kunnen worden gecombineerd om een afbeelding van een super-resolutie te creëren.

De iPhone moet wel een kleine hardware-upgrade krijgen, voordat de nieuwe fototechniek kan worden toegepast. Volgens de patenttekst gebruikt de iPhone-camera een beeldstabilisator bij het maken van de meerdere foto’s die aan elkaar worden geplakt. Juist hierdoor lijkt het gebruik van de nieuwe fotoresoluties echter goed mogelijk voor de iPhone 6: geruchten wijzen er op dat Apple juist zo’n stabilisator aan de iPhone wil toevoegen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 mei 2014, 14:54
Categorieën Apps, Geruchten, iDevices
Onderwerpen fotografie, iPhone 6

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.