Ballmer kritisch over Windows Mobile, Android wel innovatief genoeg?

Microsoft-baas Steve Ballmer geeft aan dat zijn bedrijf het heeft verprutst met Windows Mobile 7. De update had wat hem betreft al lang op de markt moeten zijn, maar komt pas eind 2010. Android is bijna een jaar op de markt, maar of Android een succes is geworden kunnen we pas over een paar maanden zeggen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Steve ballmerSinds de lancering van de iPhone kwakkelt het met Windows Mobile. Ongeveer een jaar geleden leek de iPhone er serieuze concurrentie bij te krijgen, in de vorm van Android. Maar hoe staan de zaken er op dit moment voor bij de concurrentie? Steve Ballmer heeft een boekje open gedaan over Windows Mobile en geeft toe dat zijn bedrijf er een potje van heeft gemaakt. Android zit ondertussen met een ander probleem: het ging Google bij Android vooral om het aanzwengelen van nieuwe innovaties, maar daar is een jaar na de lancering nog weinig van terechtgekomen.

Microsoft-baas Steve Ballmer zei op de bijeenkomst Venture Capital Summit dat zijn bedrijf “screwed up with Windows Mobile”. Windows Mobile 7 had al lang op de markt moeten zijn, maar toedoen van medewerkers in het Windows Mobile-team liep het allemaal mis. Er zijn nieuwe medewerkers aangetrokken en Ballmer zal ervoor zorgen dat dit niet nogmaals gebeurt. Windows Mobile 7 is al vele jaren in ontwikkeling. De gebruikers zullen eerst nog een fase met Windows Mobile 6.5 doormoeten (verkrijgbaar vanaf begin oktober) terwijl Windows Mobile 7 pas eind 2010 verschijnt. Andere mobiele platformen zijn ondertussen al een stuk verder in de ontwikkelingen. Eind van dit jaar zijn er meer dan 30 smartphones met Windows Mobile verkrijgbaar, maar of de klanten nog warmlopen om ze te kopen? Motorola heeft inmiddels volledig voor Android gekozen en fabrikanten zoals LG en Samsung zetten ook hun eerste stappen met Android.

Android kampt intussen met heel andere problemen: genoeg ontwikkelingen, maar van de beloofde innovatie is nog niet veel terechtgekomen. Het lijkt erop dat Android vooral in de voetsporen is getreden van de innovaties die de iPhone al teweeg had gebracht, zo zegt een geïnterviewde analist in een artikel op Macworld. Android is nu bijna een jaar op de markt (in de VS), er zijn 2 miljoen stuks van de G1 verkocht en er zijn 10.000 applicaties in de Android Market. Google heeft laten zien dat Android is geslaagd als concept, maar het werkelijke succes zal pas blijken over een paar maanden: pas dan weten we of Google z’n commitment met Android ook heeft weten vol te houden.

Via: Engadget

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 mei 2013, 15:47
Categorie iDevices
Onderwerpen android, microsoft, windows mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.