Wederom nieuwe insteek voor het lockscherm van de iPhone (jailbreak)

Smartscreen is wederom een nieuwe manier om gebruik te maken van de mogelijkheden van het lockscherm van de iPhone. Ditmaal kun je via Smartscree widgets op je lockscherm plaatsen en deze geheel naar eigen vrijheid verplaatsen.
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

Smartscreen op de iPhoneEr is wederom een filmpje opgedoken waarin een nieuwe manier van het gebruik van het homescreen van de iPhone te zien is. Hierin is te zien dat op het lockscherm ‘widgets’ aangebracht zijn. Zoals ook al bij de mockup van het iPhone lock- en homescherm van Geoff Teehan te zien was, blijkt het gebruik van widgets een gewilde feature bij zowel het lock- als homescherm van de iPhone.

Het betreffende filmpje gaat over Smartscreen, gemaakt door mediaPhone. Hierin is het mogelijk om je eigen lockscherm naar eigen wens in te delen door verschillende veelgebruikte onderdelen zoals bijvoorbeeld een kalender, aandelen of het weer te verslepen binnen het lockscherm. Een groot verschil met de uitwerking van Geoff is dat deze horizontaal blijft werken en Geoff een verticale manier had bedacht.

In het filmpje wordt gezegd dat je als ontwikkelaar eigen widgets kunt ontwikkelen om die uit te brengen via Smartscreen. Aangezien wij vrij zeker zijn dat Apple deze applicatie niet in de App Store zal toelaten, zul je als iPhone-ontwikkelaar en als iPhone-gebruiker moeten rekenen op een jailbreak om van deze mogelijkheid gebruik te maken.

Smartscreen werkt op alle modellen van de iPhone en iPod Touch met een OS van 3.0 of hoger. Smartscreen gaat een SDK lanceren voor ontwikkelaars om widgets te kunnen ontwikkelen. Verwacht wordt dat Smartscreen in november gelanceerd wordt. Op dit moment worden er al ontwikkelaars toegelaten in een beta-programma. Aanmelden kan via pinknails@media-phone.ch.

De vraag is of het gaat werken zoals in het filmpje aangegeven wordt. Hierin is nu namelijk te zien dat iedereen de widgets kan verslepen zonder daarvoor een pincode of dergelijke beveiliging te gebruiken. Ik ga er dan ook vanuit dat als de lock met pin geactiveerd wordt op je iPhone dat er dan geen mogelijkheid is om widgets te verslepen. Ik heb geen zin als iemand mijn iPhone in de handen krijgt dat deze mijn widgets kan verslepen of verwijderen.

Bron: TUAW

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2009, 1:14
Categorie Jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.