iPhoneclub usermeeting: the day after (plus aankondiging iPhoneclub-applicatie)

Gisteravond op 24 september 2009 vond in Amsterdam de iPhoneclub Usermeeting plaats. De video's van de presentaties van Jelle Prins, Paul van Dijk en Arjen Douwes zijn nu online te vinden.
Jean-Paul Horn - · Laatst bijgewerkt:

iPhoneclub UsermeetingGisteravond vond in Amsterdam de usermeeting van iPhoneclub plaats. Wie er niet bij kon zijn heeft de aankondiging van onze enige echte iPhoneclub-applicatie gemist, waarmee we al behoorlijk ver gevorderd zijn. Maar het ging gisteravond natuurlijk vooral om gezelligheid en om iets op te steken van de presentaties. Drie mensen die al heel wat ervaring hebben met het ontwikkelen voor de iPhone kwamen langs om te vertellen wat er komt kijken bij een iPhone-applicatie en hoe zij het ontwikkelen voor de iPhone tot nu toe hebben ervaren: Jelle Prins, Paul van Dijk en Arjen Douwes. Hun presentaties zijn vastgelegd (uiteraard met een iPhone 3GS, helaas daardoor niet in optimale kwaliteit) en hieronder te bekijken.

Het lukte niet iedereen om zich aan de afgesproken tijdsduur van 6:40 minuten te houden (het Pecha Kucha-formaat was nog even wennen), maar desondanks bleek het toch een goede manier om te zorgen dat de presentaties niet te lang zouden uitpakken. Via Twitter kon je via de hashtag #ipcmeet meelezen wat er over de meeting werd gezegd.

Presentatie Jelle Prins, Moop.me

De presentatie-slides van Jelle Prins kunnen we in verband met de vertrouwelijkheid van de sheets niet plaatsen, maar we mogen wel de video tonen. Jelle is één van de mensen achter Moop.me, een samenwerkingsverband van ontwikkelaars die tot nu toe leuke applicaties op de markt hebben gebracht, zoals iNap en Volkskrant. Jelle vertelt in zijn presentatie wat erbij komt kijken om een iPhone-applicatie te ontwikkelen. Hij maakt daarbij gebruik van presentatiemateriaal van Apple.

Presentatie Paul van Dijk, Cirkelsoft

Paul van Dijk maakte applicaties zoals BMI, Bubble Level, QckTwit, Python en CDA Vandaag. Hij heeft daardoor al heel wat ervaring met het ontwikkelen van iPhone-applicaties opgedaan. Hij vertelt over zijn ervaringen.

Presentatie Arjen Douwes, Rebel Technologies

Rebel Technologies is de maker van Uitzending Gemist. In de presentatie gaat Arjen vooral in op andere activiteiten die zijn bedrijf heeft gedaan en geeft ook een sneak preview op de applicatie die ze nu aan het ontwikkelen zijn. Wie goed kijkt (en luistert) ontdekt vanzelf waarom het gaat. Vanwege de lengte van de presentatie hebben we deze enigszins ingekort.

(ingekort in verband met de maximale You Tube-videolengte van 10 minuten)

In verband met een tweetal mislukte uploadacties naar YouTube is dit nieuwsbericht later geplaatst dan we hadden gewenst, waarvoor onze excuses. Verder kan het zijn dat de filmpjes nog niet via de iPhone te bekijken zijn, omdat YouTube voor die omzetting meer tijd nodig heeft. Probeer het in dat geval later nog eens.

Om nog even terug te komen op de iPhoneclub-applicatie: die zal worden ontwikkeld door Sharewire, die je misschien kent van de applicaties van Pathé, Financieel Dagblad, Beurs.nl en recent Autoweek en Auto Trader. Wat er precies aan functionaliteit in komt willen we nog niet vertellen, maar we kunnen al wel zeggen dat er push-functionaliteit in zit en dat de inhoud veel verder gaat dan alleen de nieuwsberichten van iPhoneclub. Nieuwsberichten lezen kan immers al veel langer via de mobiele versie van onze website. En om te zorgen dat het er grafisch ook goed uit komt te zien, nemen we ons vaste designbureau mee: Onstuimig.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 november 2009, 23:43
Categorie Round-up
Onderwerpen iPhoneclub, ontwikkelaars, presentatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.