Typen op iPhone-toetsenbord met autocorrectie

Reacties voor: Autocorrect op de iPhone werkt niet altijd goed: dit is waarom

Is het je wel eens opgevallen dat autocorrectie soms heel goed werkt en op andere momenten juist weer niet? De originele bedenker legt uit.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 6 reacties

  1. Het meest irritant is als autocoureur na een tweede woord het eerste woord verandert. Ik gebruik altijd het veeg toegevoerd. Dan kijk ik of een geschreven woord goed is. Prima en ik ga verder met het volgende weer. Achteraf zie ik dan dat eerste woord dat eerst goed was, verandert is in iets anders. Het duurde heel lang voordat ik daar achter kwam. Eerst dacht ik dat ik gek was.

  2. Inderdaad woorden die goed waren veranderen in iets heel anders is super irritant. Maar wat me nog veel meer stoort is dat alle woorden die in het Nederlands aan elkaar horen, uit elkaar trekt en zoals in het Engels hoort, in twee worden splitst. En soms krijg ik correcties die echt nergens op slaan. Laatst veranderde hij een woord in iets als ‘d Ids sjah’. Geen idee wat het is of waar het vandaan komt. En nee, die staat ook niet in mijn woord vervanging (ik bedoelde 🤬 dus woordvervanging)

  3. Echt nog nooit laat van gehad op geen enkele iPhone, en als iets fout staat heb ik het ook zelf fout gedaan(zoals op de pc ook wel eens heb met bepaalde woorden altijd).

  4. Het is me ook nog nooit gelukt om een woord toe te voegen aan het worden boek. De iPhone blijft mijn naam verkeerd schrijven. Hoe vaak ik het verbetert. Of met een kleine letter christian of met twee a Christiaan. Maar nooit Christian

  5. Hilarische eerste reactie 😂

  6. Origineel geplaatst door Chris
    Het is me ook nog nooit gelukt om een woord toe te voegen aan het worden boek. De iPhone blijft mijn naam verkeerd schrijven. Hoe vaak ik het verbetert. Of met een kleine letter christian of met twee a Christiaan. Maar nooit Christian

    Tekstvervanging instellen
    Met tekstvervanging kunt u trefwoorden gebruiken om langere zinnen te vervangen. Als u de snelkoppeling invoert in een tekstveld, wordt deze automatisch vervangen door de zin. U typt bijvoorbeeld ‘GM’ en dit wordt automatisch vervangen door ‘Goedemorgen’.
    Tik voor het beheren van tekstvervanging op ‘Instellingen’ > ‘Algemeen’ > ‘Toetsenbord’ > ‘Tekstvervanging’.
    Tik op de knop ‘Voeg toe’ plusteken om een tekstvervanging toe te voegen, voer uw zin in en vervolgens de snelkoppeling. Als u klaar bent, tikt u op ‘Bewaar’.
    Als u een tekstvervanging wilt verwijderen, tikt u op ‘Wijzig’, tikt u op de knop ‘Verwijder’ en vervolgens op ‘Verwijder. Tik op ‘Gereed’ om uw wijzigingen te bewaren.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.