arlo-babyfoon

Reacties voor: Arlo schrapt camerafuncties op oudere HomeKit-camera’s

Geen gratis cloudopslag meer
Netgear-dochter Arlo is populair als aanbieder van HomeKit-camera's. De komende tijd zullen echter enkele functies worden geschrapt, ook voor betalende gebruikers. Dat maakt de camera's een stuk minder aantrekkelijk.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 5 reacties

  1. Ik ben nog op zoek naar een goede HomeKit Secure Video deurbel. Ik heb iets langer gewacht zodat ik een product kan kopen dat aan mijn wensen voldoet. Door dit zou ik toch niet zo snel voor Arlo gaan.

    Het is wel een interessant punt, de eol van smart home producten. Als ik nu een deurbel zou kopen en ik weet dat ik na 5 jaar weer een nieuwe moet kopen, dan ga ik mij toch wel afvragen of ik het ‘t waard vindt.

    Ik zat hier laatst aan te denken bij mijn robot stofzuiger. Deze was 240 euro. Werkt echt top en was op het moment van aanschaffen een koopje. Nu gaat dat apparaat elke dag door mijn huis en verwacht ik niet dat het product 10 jaar mee zou gaan, maar 3 jaar zou ik bijvoorbeeld erg weinig vinden. Nu was na een aantal maanden de batterij al stuk en heb ik een nieuwe moeten kopen. Niet de grootste ramp, maar dat geeft mij niet het gevoel dat het de 3 jaar gaat halen.

    Bij het keuzen van een nieuw product kijk ik toch sneller naar een wat duurder merk dat kwaliteit biedt. Dus regelmatig software updates en laat zien niet een eol van een paar jaar te hebben.

  2. Ik ben wel benieuwd hoe oud deze camera’s zijn.

    Dit is voor mij ook zeker de reden om niet te beginnen aan een smarthome. Als je niet op past moet je iedere 5-10 jaar allerlei dingen gaan vervangen die voorheen 20 jaar mee gingen

  3. Ben wat camera’s betreft volledig overgestapt op UniFi Protect en via HomeBridge (op een Synology NAS draaiend) werkt dit echt perfect. Razendsnel en geen rare Chinese cloudfratsen (looking at you Eufy).

  4. Deze praktijken maken niet alleen deze camera’s minder aantrekkelijk maar voor mij ook de hele ‘smart markt’. Voorbeelden: Sonos die verder perfect werkende luidsprekers (luidsprekers die makkelijk 20jaar mee kunnen gaan als ze niet ‘slim’ zijn) onbruikbaar wilde maken dmv een software update. Netatmo die haar beloften niet na komt. Arlo die nu softwarematig zegt: ‘bekijk het maar klanten ‘. En zo zijn er meer gevallen waardoor ik me geminacht voel door ‘smart fabrikanten’. Laten we over de milieu-effecten maar niet hebben.
    Ik word steeds selectiever en terughoudender met het kopen van ‘smart’ producten.

    @Maarten: Helemaal eens!

  5. @MLVC: Hier ook unifi protect, maar in plaats van Homebridge gebruik ik Scrypted. Realtime live beelden in HomeKit, géén vertraging in het beeld en HomeKit secure video. Ook ondersteuning voor deurbel geluid via de HomePod mini

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.