Tim Cook, enthousiast

Apple kijkt met autonoom systeem verder dan zelfrijdende auto’s

Dat Apple iets met zelfrijdende auto's wil lijkt inmiddels zo goed als zeker. Maar dat zou weleens slechts het begin kunnen zijn. Tim Cook lichtte dinsdagavond een klein tipje van de sluier op over de mogelijkheden van een autonoom systeem.

Het is inmiddels geen geheim meer dat Apple fors investeert in eigen technologie voor zelfrijdende auto’s. Tim Cook bevestigde in juni dat het bedrijf werkt aan een zogeheten autonoom systeem. Bij de toelichting op de nieuwste kwartaalcijfers dinsdagavond liet de Apple-topman zich opnieuw uit over Apple’s plannen en hintte daarbij ook op toepassingen naast auto’s.


Tim Cook, enthousiast

Apple’s autonome systeem: groot project en forse investering

Apple is volgens Cook bezig met een ‘groot project’ dat te maken heeft met deze technologie. Volgens Cook staat het aan de basis van alles wat met kunstmatige intelligentie te maken heeft, al maakt dat het tegelijkertijd ook erg complex: “We zijn erg gefocust op autonome systemen. We werken aan een groot project en investeren hier fors in. Wat ons betreft is autonomie min of meer de moeder aller AI-projecten”, aldus Cook.

Aanvankelijk wilde Apple niet alleen een autonoom systeem maar ook een eigen zelfrijdende auto op de markt brengen. Die plannen lijken inmiddels te zijn aangepast, al valt de definitieve beslissing naar verluidt pas later dit jaar. De mogelijkheid is dus niet geheel uitgesloten, maar het lijkt inmiddels wel steeds minder waarschijnlijk. Wel heeft Apple in april toestemming gekregen om een dergelijk systeem met bestaande auto’s te testen.

Tal van verschillende gebieden
Hoewel Tim Cook eerder al bevestigde dat het autonome systeem bedoeld is voor zelfrijdende auto’s, lijkt Apple’s focus inmiddels breder dan dat. Cook lichtte een klein tipje van de sluier op, maar houdt verder zijn kaarten tegen de borst: “Autonome systemen kunnen op verschillende manieren gebruikt worden. Een voertuig is slechts een daarvan, maar er zijn tal van verschillende gebieden. Ik wil daar verder niet op ingaan.”

Daarover kunnen we voorlopig dus alleen maar speculeren. Apple zou dergelijke systemen bijvoorbeeld kunnen gebruiken in het productieproces en de toeleveringsketen. Andere mogelijkheden zijn dat Apple werkt aan geheel nieuwe producten, zoals drones of soortgelijke consumentenproducten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 augustus 2017, 9:40
Categorie Apple
Onderwerpen apple car, kunstmatige intelligentie, tim cook
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.