Koplampen van een Apple Car.

Apple krijgt vergunning voor zelfrijdende auto’s op de openbare weg

Apple heeft vergunningen gekregen om in Californië zelfrijdende auto's te testen op de openbare weg. Het bewijst opnieuw dat Apple met een auto-product bezig is.

Apple heeft officieel toestemming gekregen om te gaan proefrijden met zelfrijdende auto’s in Californië. De Californische tegenhanger van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (Department of Motor Vehicles, DMV) heeft Apple na twee jaar onderhandelen toestemming gegeven om de weg op te gaan.

Koplampen van een Apple Car.

Vergunning voor zelfrijdende auto’s

Al minstens sinds september 2015 was Apple in gesprek met DMV om een vergunning te krijgen, een zogenaamde Autonomous Vehicle Testing Permit. Met zo’n vergunning mag Apple de openbare weg op. Er is alleen kleine kans dat we daarbij een spectaculaire Apple Car te zien krijgen, want de vergunning zou betrekking hebben op drie Lexus RX450h-modellen uit 2015. Apple zou dan ook vooral bezig zijn met het ontwikkelen van een eigen softwareplatform voor autonome auto’s. Het blijft nog in het midden of Apple ondertussen bezig is met het ontwikkelen van een eigen elektrische auto.

Apple had ook kunnen samenwerken met partner Didi Chuxing. Dat bedrijf, waar Apple stevig in heeft geïnvesteerd, heeft namelijk een eigen lab voor zelfrijdende auto’s geopend in Californië.

Apple’s oplossing voor zelfrijdende auto’s zou bijvoorbeeld gebruik kunnen maken van augmented reality. Ook gebruikt Apple machine learning om producten slimmer en persoonlijker te maken. Dit zou kunnen worden toegepast in een zelfrijdende auto.

Apple’s team staat onder leiding van voormalig hardware-manager Bob Mansfield, die speciaal van zijn eerdere pensioen terugkwam om het Apple Car-project weer op de rails te krijgen. Het blijft onduidelijk waar Apple nu eigenlijk mee bezig is, maar één ding weten we zeker: nu Apple de vergunningen op zak is er opnieuw bewijs dat Apple daadwerkelijk iets van plan is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 april 2017, 19:23
Categorie Geruchten
Onderwerpen apple car, auto

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.