iPhone met OLED-scherm

LG Display investeert $2,6 miljard in OLED-schermen voor toekomstige iPhones

LG Display, een van Apple's toeleveranciers voor iPhone-schermen, gaat $2,6 miljard pompen in fabrieken, zodat ze de OLED-productie in Zuid-Korea kunnen opvoeren. En dat is wel nodig ook.

LG Display investeert in OLED

Apple zou voor dit jaar namelijk opnieuw plannen hebben om twee iPhones met OLED-scherm uit te brengen. In 2020 zou het bedrijf zelfs helemaal op OLED-schermen willen overstappen. LG had moeite met de initiële productie van iPhone-schermen, waardoor Apple voorlopig is aangewezen op leveringen van Samsung. Alleen Samsung kon genoeg productiecapaciteit leveren om de vraag naar iPhone-schermen aan te kunnen. Maar het liefst sluit Apple contracten met meerdere toeleveranciers, om de risico’s te spreiden. Als er productieproblemen optreden loopt de levering van een compleet nieuwe iPhone-generatie niet in gevaar.


Ook speelt mee dat Apple een betere onderhandelingspositie heeft als er meerdere toeleveranciers zijn. Meer onderlinge concurrentie betekent latere inkoopprijzen voor Apple. LG voelt zich gedwongen om extra te investeren, omdat ze voor 2019 rekening houden met een moeilijk jaar. Om zich voor te bereiden op de toekomst, zet LG meer in op OLED en dat is nodig ook, want Samsung is tot nu toe voortvarender geweest met de uitbouw van hun OLED-activiteiten. Samsung was daartoe gedwongen omdat ze steeds meer concurrentie kregen van Chinese fabrikanten die de LCD-markt in handen kregen. Ook LG heeft daarmee te maken.

iPhone met OLED-scherm

Fabrikanten van smartphone-onderdelen hebben nog te maken met een ander probleem: er is afnemende vraag naar smartphones, tablets en andere elektronica. LG heeft wel een leidende positie als het gaat om OLED TV’s en gaat voor smartphones en tablets nu ook de productie van OLED-schermen verder opvoeren. Het importeren van de benodigde chemicaliën levert echter problemen op omdat er een conflict is tussen Japan en Zuid-Korea over dwangarbeid bij Nippon Steel tijdens de Tweede Wereldoorlog, meldt Reuters.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.