Aqara U200 deurslot in Europa

Reacties voor: Aqara U200 deurslot met HomeKit vanaf nu op Kickstarter

De Kickstarter-pagina van het slimme deurslot Aqara U200 is nu live. Daarmee kan iedereen dit project ondersteunen. Dit deurslot is gericht op Europese sloten, werkt met HomeKit én krijgt ook (volgens planning) ondersteuning voor Apple's huissleutels in Wallet.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 15 reacties

  1. Kun je deze gebruiken met een 3 punts sluiting?

    Reageer op Maurice Hollink

  2. Ben benieuwd hoe dit gaat werken. Krijgt de keypad module dan NFC en HomeKey ondersteuning, waarna die het slot aan de binnenkant aanstuurt? Dit lijkt mij de enige optie.

    Wel jammer dat dit via Kickstarter gaat. Ook jammer dat dit dan de enige optie in NL is dat HomeKey ondersteund. Ik zie liever een slot dat mijn bestaande cilinder kan vervangen en zowel een binnen als buiten module heeft

    Reageer op Ro

  3. Komt uit document dat op hun eigen website staat.

    Reageer op Hemmik

  4. Aqara heeft vandaag via hun officiële kanaal op X bekend gemaakt dat de U200 inderdaad homekey ondersteuning heeft.

    Reageer op Rocco

  5. “Belooft”. Daar geloof ik niet meer in (bedankt b.v. Netatmo, Sonos en anderen). Ik geloof niets totdat het er is en ik het zelf zie/ervaar/doe/voel. Volgende stap is dan om 6 maanden te wachten om gebruikerservaringen af te wachten (vaak is het; ja, we hebben het geïmplementeerd maar x,y,z toch niet). We hebben veel ‘slimme’ lampen, sensoren, screens, audio etc. in huis maar er komt helemaal niets meer bij totdat deze branche daadwerkelijk slim is geworden.

    Reageer op Arie

  6. LET OP. In de titel staat “met Apple Home Key”, maar dit klopt nog niet. Op de pagina’s staat dat de certificering nog bezig is. Dit kan dat Apple de certificering niet geeft en het product is nooit Apple Home Key krijgt.

    Ik verwacht overigens dat Aqara gewoon de certificering krijgt, maar ik denk dat het goed is om dit te vermelden. Koop nooit een product op goed vertrouwen waarbij later functies worden toegevoegd. Heb dit al vaker mis zien gaan.

    (Red.) Inmiddels titel verduidelijkt.

    Reageer op Ro

  7. (Red.) Artikel bijgewerkt voor start op Kickstarter en verduidelijkt dat ondersteuning voor Apple’s huissleutels in Wallet op de planning staat.

    Reageer op Redactie iCulture.nl

  8. Gaat niet werken met mijn slot. Sleutel aan de binnenkant erin betekent geen sleutel meer aan de buitenkant erin. Dus bij evt. storing sta je buiten.

    Reageer op Loek

    • Origineel geplaatst door Loek

      Gaat niet werken met mijn slot. Sleutel aan de binnenkant erin betekent geen sleutel meer aan de buitenkant erin. Dus bij evt. storing sta je buiten.

      Je kunt natuurlijk het bestaande slot vervangen door eentje waar aan twee kanten een sleutel in kan. Ik heb zo’n slot en dat is geweldig. Alleen zit er bij mij aan de binnenkant een draaiknop. Ik ben bang dat deze daar niet mee samen kan werken.

      Reageer op Ro

    • Dat is wel een nadeel inderdaad. Maar een veiligheidscilinder heb je voor een paar tientjes en is makkelijk zelf te vervangen.

      Reageer op Jeffrey

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.