Aqara Presence Sensor FP2 in de slaapkamer

Reacties voor: Aqara Presence-sensor kan binnenkort je slaap tracken

Aqara heeft een nieuwe firmware-update uitgebracht voor de Presence Sensor FP2. Deze voegt slaaptracking toe, maar bevat ook hints naar een nieuwe betaalmodel.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 4 reacties

  1. Deze Human Presence Sensor is natuurlijk zijn prijs echt niet waard. Veel te duur voor wat je er uiteindelijk mee kunt. Voor een veel goedkoper alternatief met de juiste functies is de Sonoff een vele betere optie.

  2. @Hidde van Brussel: Dit ding is 30 sensoren in 1. Echt spotgoedkoop als je ziet wat je er allemaal mee kunt. En geen enkele sensor die er ook maar in de buurt bij komt.

  3. Origineel geplaatst door Hidde van Brussel
    Deze Human Presence Sensor is natuurlijk zijn prijs echt niet waard. Veel te duur voor wat je er uiteindelijk mee kunt. Voor een veel goedkoper alternatief met de juiste functies is de Sonoff een vele betere optie.

    Dat hangt er maar net vanaf wat je ermee doet. Ik heb een aantal bewegingssensoren (bvb, deur gaat open, loopt iemand de gang in, badkamer) die het licht daar aandoet gedurende een paar minuten (of zolang er beweging is). Maar ik heb 1 presence sensor in de woonkamer met open keuken van Aqara. Dus als ik aan de eettafel ga zitten, gaat daar het licht aan totdat ik weg ga, maar als ik in de keuken iets ga nemen, dan gaat daar het licht aan. Als ik op de bank tv zit te kijken, dan gaan de lampen allemaal in “sfeermodus” (gedimt, in kleur) en als ik thuiskom dan gaat het licht in de woonkamer ook aan.

    Als ik voor al die zones (eettafel, bank, keuken, inkomdeur) aparte sensoren moest gaan hangen die ook nog eens doorhebben dat ik op de bank hang en dus niet beweeg en niet triggeren in de andere zones (sfeerlicht aan aan de eettafel, bvb), dan ben ik veel duurder uit.

  4. Misschien te kort door de bocht, maar de prijs ligt nog wel vrij hoog ten opzichte van andere partijen. Daarnaast zijn veel van de functionaliteiten alleen te gebruiken i.c.m. een aqara hub. Zoals de Room Presence optie als ik het goed heb. Ben geen voorstander van verschillende hubs en maak daarom ook gebruik van Home Assistant.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.