WWDC studenten

Apple zet apps van WWDC 2018-studenten in het zonnetje

Elk jaar krijgen studenten de mogelijkheid om gratis naar WWDC te komen. Dit is een greep uit de apps die studenten dit jaar hebben gemaakt.

Studenten moeten al wel iets gepresteerd hebben voordat ze een gratis WWDC-ticket van Apple krijgen: ze moeten een app hebben ontwikkeld of op een andere manier laten zien dat ze serieus met apps bezig zijn. Jaarlijks kunnen maximaal 350 scholieren en studenten een uitnodiging krijgen, maar Apple garandeert niet dat alle plekken worden gevuld. Je moet 13 jaar of ouder zijn en ingeschreven staan bij een erkend onderwijsinstituut of lid zijn van een technische club of organisatie. Ook moesten de kandidaten enkele kennisvragen beantwoorden en in een Swift Playgrounds-demo laten zien dat ze kunnen programmeren. En uiteraard moesten ze zich op tijd aanmelden.

De studenten krijgen gratis toegang tot WWDC 2018 en onderdak gedurende de week. Ook kunnen ze de zondag voordat het evenement begint bekende Apple-topfiguren ontmoeten, zoals Tim Cook en Phil Schiller.

WWDC 2018 studenten-apps

In de lijst die Apple nu heeft gemaakt staan zo’n twintig apps, dus het is maar een greep uit het totale aantal deelnemers. Nederlanders en Belgen staan niet in het lijstje, wel een enkel Brit, Hongaar en Duitser. Het overgrote deel van de lijst wordt gevuld door Amerikanen en Chinezen.

Een paar apps uit de lijst:

  • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Verenigd Koninkrijk, samenwerken aan een afspeellijst voor muziek.
  • Try Not to Smile (gratis, iPhone, iOS 11.0+) - Hongarije, probeer niet te lachen tijdens het kijken van grappige video’s.
  • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Duitsland, een workoutplanner.
  • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Canada, breuken herkennen.
  • Biosnap (gratis, iPhone, iOS 8.2+) - VS, dashboard met metingen van medische instrumenten.
  • Glimpse - AR Visual Aid (gratis, iPhone, iOS 11.0+) - VS, objecten herkennen met machine learning, bedoeld voor blinden.
  • GlucoSecrets (gratis, iPhone/iPad/ Watch, iOS 10.0+) - VS, glucosewaarden vastleggen in een logboek.
  • Rainbrow (gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 11.0+) - VS, spelletje dat je bedient met je wenkbrauwen.

Opvallend is dat bijna alle 23 apps in het lijstje gratis zijn, op één na (Let’s Stack AR). Slechts twee apps hebben in-app aankopen.

De apps zullen wereldwijd ook op de frontpage van de App Store te zien zijn. Voor nu is de lijst alleen te zien als je deze link op een iPhone of iPad met iOS 11 of nieuwer bekijkt. Het werkt niet op de desktop. Wil je meer lezen over de ervaringen van studenten op WWDC? In 2016 schreven we een artikel over drie Nederlandse studenten die er destijds bij aanwezig waren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 juni 2018, 11:51
Categorie Apps
Onderwerpen studenten, wwdc 2018

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.