ARKit 2.0 multiplayer games

Gerucht: ‘Multiplayer AR-games in iOS 12’

ARKit krijgt in iOS 12 een flinke update. In versie 2.0 is het mogelijk om met twee iPhones hetzelfde object te zien en bijvoorbeeld samen AR-games te spelen. Dat zeggen CNBC en Reuters op basis van meerdere bronnen.

ARKit 2.0 met multiplayer AR-games

Komende maandag lijkt de keynote vooral te draaien om twee onderwerpen: digitale gezondheid en augmented reality (AR). Volgens CNBC gaat Apple een nieuwe versie van ARKit aankondigen, waarmee veel meer mogelijk is. Nu is het nog alleen mogelijk om je eigen iPhone te gebruiken als je bijvoorbeeld virtuele meubels in je huis wilt bekijken. Maar met ARKit 2.0 komen er nog meer mogelijkheden. Je kunt dan bijvoorbeeld multiplayer AR-games spelen, waarbij twee mensen hetzelfde object zien. Bloomberg verklapte eerder dat tijdens de keynote een nieuwe ARKit met multiplayer-games te zien zou zijn. En nu sluit ook Reuters zich daarbij aan.

ARKit 2.0 zal onderdeel zijn van iOS 12, dat aanstaande maandag wordt aangekondigd op WWDC 2018. Momenteel bevindt ARKit zich nog in versie 1.5. De nieuwe versie zou ook zogenaamde object permanence ondersteunen, waarbij een virtueel object op z’n plaats blijft in verschillende sessies van een app. Zo kun je bijvoorbeeld een virtueel dorp bouwen op de keukentafel, die bij terugkomst in de app nog steeds aanwezig is. Ook kunnen twee mensen hun data onderling delen.

ARKit 2.0 multiplayer games

Privacyvriendelijke insteek
Apple zou de functie zo hebben ontworpen dat het privacyvriendelijk is. Je wilt bijvoorbeeld niet dat anderen in jouw woonomgeving kunnen rondkijken. Bij Google is dat wel het geval, waarbij je huiskamer wordt gescand en de beelden in de cloud worden opgeslagen. Zo’n insteek zou niet aansluiten op de privacy-focus van Apple. Vandaar dat Apple een andere aanpak heeft gekozen, waarbij het alleen 1-op-1 werkt tussen twee telefoons, die waarschijnlijk op dezelfde locatie zijn. Ook is nog niet bekend of het met drie of meer spelers werkt. Maandag zullen we alle details te horen krijgen.

Voor Apple is augmented reality een belangrijk onderwerp. In 2016 zei Tim Cook al dat Apple op de lange termijn gaat investeren in AR en het niet ziet als een snel voorbijgaande hype. ARKit maakte z’n debuut in iOS 11 tijdens de WWDC-keynote van vorig jaar en in maart kwam ARKit 1.5 uit, waarmee ook verticale oppervlakken worden herkend.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 juni 2018, 11:08
Categorieën Geruchten, iOS
Onderwerpen arkit, augmented reality, ios 12

iOS 12

iOS 12 is de grote software-update voor de iPhone en iPad. Het verscheen in september 2018 voor iedereen met een geschikt toestel. In dit overzicht lees je alles over de vernieuwingen deze grote update. De update werd opgevolgd door iOS 13.

iOS 12

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.