Reacties voor: ‘Apple zal de tabletmarkt oneindig domineren’

Apple gaat de globale tabletmarkt keihard domineren. Dat denkt investeerdersbedrijf Sanford Bernstein, die ook weet dat er weinig kannibalisme is tussen pc's en tablets.
Bart Breij -

Reacties: 23 reacties

  1. Wat een onzin. Apple was de eerste en daarom nu marktleider. IOS 5 beta geeft aan dat Apple duidelijk het spoor bijster is. Google zal in 2012 marktleider zijn op mobiele devices, waaronder smartphone en tablet. Pc is allang verleden tijd.

  2. Origineel geplaatst door Niels
    Wat een onzin. Apple was de eerste en daarom nu marktleider. IOS 5 beta geeft aan dat Apple duidelijk het spoor bijster is. Google zal in 2012 marktleider zijn op mobiele devices, waaronder smartphone en tablet. Pc is allang verleden tijd.

    Jij praat net zo’n grote onzin als dit artikel.
    Ten eerste weet niemand wat de toekomst brengt, het is dus pure speculatie.
    Ten tweede is de PC nog LANG geen verleden tijd. En zal het ook niet worden dekomende 100 jaar. Puur en alleen omdat een iPad of een Android tablets veel en veel en veel en veel te weinig mogelijkheden bieden.
    (oke apple fans kom er maar in, 50000 apps te downloaden, ja maar die hebben over het algemeen geen enkele bruikbaarheid voor bedrijven)
    Ten derde, iOS5 is de grootste teleurstelling van apple sinds de iPhone.
    Ten vierde, weet niemand hoe de WP7 en Windows 8 voor tablets en pc’s het gaat doen.

    Ik heb gesproken.

  3. @Pisnicht: Je bent wel brutaal met je 100 jaar pc, de pc zal uiteindelijk verdwijnen en er zal iets veel gemakelijkers komen met nog meer/handigere functie’s. En dat zal sneller gaan dan je denkt.

  4. @Arie:
    Het bedrijfsleven zal nog heel lang aan de pc blijven zitten. De pc zal een andere rol gaan in nemen, zoals een media center. Ook blijft tekst verwerken 124324928374982347 maal makkelijker op een pc dan op mijn ipad.

  5. Ik denk dat de tablet de zelfde mogelijkheden krijg als de pc. Alleen beetje bij beetje( voor verkoop). Op de dvd speler erna is de rest software matig alleen nof

  6. Wat hebben jullie allemaal tegen iOS5? De naadloze iCloud integratie die ze hiermee introduceren op iPhone/iPod Touch/iPad/Mac is iets waar concurrenten lang voor nodig zullen hebben om in te halen.

  7. Ja hoor, en Nokia blijft voor altijd marktleider voor de mobiele telefoons….

    Wat nu is, kan altijd veranderen. Geen enkele markt is zo veranderlijk als de computer/electronica(diensten) markt.

  8. Origineel geplaatst door Pisnicht
    Origineel geplaatst door NielsWat een onzin. Apple was de eerste en daarom nu marktleider. IOS 5 beta geeft aan dat Apple duidelijk het spoor bijster is. Google zal in 2012 marktleider zijn op mobiele devices, waaronder smartphone en tablet. Pc is allang verleden tijd.Jij praat net zo’n grote onzin als dit artikel. Ten eerste weet niemand wat de toekomst brengt, het is dus pure speculatie. Ten tweede is de PC nog LANG geen verleden tijd. En zal het ook niet worden dekomende 100 jaar.

    Vijftig jaar geleden wist niemand wat een PC was, en kon men zich ook helemaal niets voorstellen bij een smartphone. Dat zal weer zo gaan. Over honderd jaar is de PC en de smartphone al lang verdwenen, en gebruiken mensen apparaten waar we ons nu nog helemaal niets bij voor kunnen stellen.

  9. Ik vraag me toch wel af of apple al deze nieuws bewust betalend laat zeggen , of of dit enkel de fanboys is die ik meer en meer begin te vergelijken met de wow nerds

  10. Wat een crap allemaal zeg. Een PC die honderd wordt? Dan geloof je zeker ook in Wuppies?

    IOS5 wordt best wel mooi, vooral met iCloud erin. Ik vrees dat er een hoop Android gebruikers overstappen en het de definitieve nekslag voor Blackberry is.

    Trouwens, wat Tablets betreft: Hoeveel niet-iPads worden er nou verkocht? Kijk eens om je heen en reken het zelf uit. Motorola Zoom? Dood. Blackberry Playbook? Dood. Galaxy Tab? Op sterven na dood. Kwestie van tijd i.c.m. IOS5

    Werd Apple ook al niet zo beschimpd toen ze met de iPod kwam? En nu world-domination! Zo zal het de iPhone ook gaan. Read my lips!

  11. Waarom zou iemand nog een PC of een tablet willen hebben met windows 8. Ten eerste moet je een virusscanner erbij installeren, die de batterijduur en prestaties bij de tablet behoorlijk terugbrengt, dan het vervuilen door de programma’s die de prestaties behoorlijk beïnvloeden. Nee, voor mijn geen windows. Zeker niet iets meer wat nog van stekkers afhankelijk is.
    Misschien de windows phone software, maar er is nog zo’n achterstand t.o.v. Apple dat ik dat nog helemaal niet serieus neem.

  12. “De wereldwijde tabletmarkt zal oneindig van Apple zijn.”

    Fijn dat Stacey Rasgon 1.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000 jaar in de toekomst kan kijken.

  13. Prachtig al die Apple gadgets maar ik hoor steeds meer geluiden om mij heen van Macbooks en iMacs die het na anderhalf jaar begeven. Ze verkopen die spullen met een jaar garantie met de mogelijkheid 2 jaar bij te kopen maar Apple is wettelijk verplicht 2 jaar garantie standaard te geven. Ik ben nu 2 jaar over op Apple en moest met mijn iMac al gelijk terug want de DVD-drive was kapot. Ik moet wel zeggen dat ze me prima geholpen hebben en dat ze in Alphen a/d Rijn een drive er in hebben gezet terwijl ik wachtte.
    Voor Apple zullen er ook virussen komen. Zeker als Apple zo schandalig blijft cashen als dat ze nu doet.
    De flashplayer doet het niet op de iPad, films kan ik er niet zomaar opzetten, er zit geen USB-poort op etc… etc… Ik overweeg om maar weer terug te gaan naar Windows en een Android telefoon en tablet aan te schaffen. Dat communiceert gewoon met elkaar en wordt minder uitgemolken.

  14. Origineel geplaatst door Pisnicht
    @Arie:Het bedrijfsleven zal nog heel lang aan de pc blijven zitten. De pc zal een andere rol gaan in nemen, zoals een media center. Ook blijft tekst verwerken 124324928374982347 maal makkelijker op een pc dan op mijn ipad.

    Geloof er helemaal niets van. Uiteindelijk is een pc/mac box niets anders dan een toegang tot X. Waarbij X veelal bedrijfs applicatites of games zijn. X is belangrijk, de tool (pc/mac/whatever) veel minder. Uiteindelijk verdwijnt de pc/mac zoals we die nu kennen. Er blijft over een device wat ons toegang bied tot de gewenste contect. Of dat nu een pc of iets anders genoemd wordt maakt niet uit, zolang we de content maar kunnen gebruiken. Een tablet achtige zal voorlopig niet meer zijn dan een aanvulling op, alleen vanwege de input mogelijkheden. De pc is niets meer dan een portal naar jouw content (foto’s/games/apps). Nu moet de content op een machine worden “geïnstalleerd” of worden opgeslagen en binnenkort is het “geabonneerd” en “upload”. De tool welke dan gebruikt gaat worden om die dienst te benaderen zal dan worden bepaald door persoonlijke voorkeuren en status en heeft niets meer te maken met een OS. En dat het eigenlijk al zover is bewijst Citrix. De techniek is er al lang, maar software “boeren” (adobe en oracle zijn prachtige voorbeelden hoe het niet moet) blijven achter. Het komt echter vanzelf en snel ook. Wie achterblijft zal uiteindelijk de sreekwoordelijke boot missen.

  15. Heerlijk die discussies 🙂

  16. Origineel geplaatst door Joris
    Ze verkopen die spullen met een jaar garantie met de mogelijkheid 2 jaar bij te kopen maar Apple is wettelijk verplicht 2 jaar garantie standaard te geven. Ik ben nu 2 jaar over op Apple en moest met mijn iMac al gelijk terug want de DVD-drive was kapot. Ik moet wel zeggen dat ze me prima geholpen hebben en dat ze in Alphen a/d Rijn een drive er in hebben gezet terwijl ik wachtte.

    En dát is de kracht van apple. Ze zullen nooit moeilijk doen over reparaties oid. Zelf heb ik al meerdere malen uit ervaring meegemaakt dat ze er ook totaal geen problemen mee hebben als het garantietermijn is afgelopen om dan nog een AppleCare ticket aan te maken en het kostenloos repareren. Altijd eerst bellen naar apple voor je naar een repair center gaat (nee, geen APR, maar apple)…

  17. Origineel geplaatst door Joris
    Prachtig al die Apple gadgets maar ik hoor steeds meer geluiden om mij heen van Macbooks en iMacs die het na anderhalf jaar begeven. Ze verkopen die spullen met een jaar garantie met de mogelijkheid 2 jaar bij te kopen maar Apple is wettelijk verplicht 2 jaar garantie standaard te geven. Ik ben nu 2 jaar over op Apple en moest met mijn iMac al gelijk terug want de DVD-drive was kapot. Ik moet wel zeggen dat ze me prima geholpen hebben en dat ze in Alphen a/d Rijn een drive er in hebben gezet terwijl ik wachtte. Voor Apple zullen er ook virussen komen. Zeker als Apple zo schandalig blijft cashen als dat ze nu doet. De flashplayer doet het niet op de iPad, films kan ik er niet zomaar opzetten, er zit geen USB-poort op etc… etc… Ik overweeg om maar weer terug te gaan naar Windows en een Android telefoon en tablet aan te schaffen. Dat communiceert gewoon met elkaar en wordt minder uitgemolken.

    1. 1 op de 3 mensen zal het melden als iets kapot gaat, maar een op de 1000 gaat het melden als het niet stuk is, dus als je ff logisch nadenkt is het logisch dat je steeds meer geluiden hoort van kapot gaan, maar ik durf bijna zeker te zeggen dat apple de beste garantie regeling heeft van alle tech-bedrijven. Daar betaal je voor, en als jij geen geld daar voor over heb dan ga toch vrolijk naar je windows en je android, met het gezeik van programma’s die klem lopen, en service die zo goed werkt als een auto zonder brandstof
    2. prijs heeft geen enkele relatie met virussen
    3. en sinds wanneer kan windows normaal communiceren met andere apparaten?
    4. als jij vind dat apple gigantisch casht dan ben ik het met je eens, maar als je ziet wat je er allemaal voor terug krijgt dan is dat het meer dan waard. Iets dat het doet, en als het stuk gaat wordt je meteen geholpen. En de tijd die het kost als windows weer vast loopt en traag wordt, dat is ook om ziek van te worden. Dat vind ik schandalig, betaal je rond de 1000 euro voor een complete pc, dan mag je verwachten dat je iets goeds krijgt, maar als je dan zelf alles moet gaan onderhouden, virus scanner, driver dit, zus en zo, daar wordt ik doodmoe van. En dat betekend ook dat je daarvoor weer geld moet betalen als je het wil laten repareren of de tijd die je er aan kwijt bent, dus reken maar uit wat uiteindelijk over een periode van 3 jaar goedkoper is.
    ojaa, die usb voor de ipad. waar heeft iedereen die toch voor nodig? Ik heb het al aan veel mensen gevraagd, maar nog nooit heeft iemand een goed argument gegeven. Een usb hoort niet op een tablet, het is namelijk GEEN laptop of desktop.

  18. Origineel geplaatst door Arie
    @Pisnicht: Je bent wel brutaal met je 100 jaar pc, de pc zal uiteindelijk verdwijnen en er zal iets veel gemakelijkers komen met nog meer/handigere functie’s. En dat zal sneller gaan dan je denkt.

    De PC zal asked nog Lang bestaan. Het is een heel andere ervaring. Niet alles zal mobiel zijn over x aantal jaren. Ook is de PC nog een aantrekkelijke console voor games.

  19. Ik vind dit artikel veel te voorbarig net als de fanboys die hier de commentsectie lopen te torpederen.

    @Tom @Ronald Niet iedereen is zo blij met de te vaak bekrompen bedrijfsvoering van Apple.

  20. Voorlopig spreken de verkoop cijfers voor zich. En dat is een feit.

    Geen enkele concurrent heeft ook maar iets wat in de buurt komt van de iPad (qua verkoop cijfers). Ook dit is een feit.

    Voorlopig ben ik geneigd de mening te delen dat Apple voorlopig de tablet markt nog wel zal domineren.

  21. Wow! Wat een haat allemaal! Ik heb net een ipad2 besteld. En reken maar dat ik daar plezier van ga hebben 🙂 En als over 2 jaar android of iets anders een betere tablet uitbrengt koop ik die gewoon zodra mijn iPad aan vervanging toe is. Je koopt toch gewoon het ‘beste’? Wie het maakt kan me aan m’n reet roesten. Maar waarom zou ios5 een teleurstelling zijn? Heb me er nog niet in verdiept maar lijkt mij juist heel mooi!

  22. Origineel geplaatst door Joris
    Prachtig al die Apple gadgets maar ik hoor steeds meer geluiden om mij heen van Macbooks en iMacs die het na anderhalf jaar begeven. Ze verkopen die spullen met een jaar garantie met de mogelijkheid 2 jaar bij te kopen maar Apple is wettelijk verplicht 2 jaar garantie standaard te geven. Ik ben nu 2 jaar over op Apple en moest met mijn iMac al gelijk terug want de DVD-drive was kapot. Ik moet wel zeggen dat ze me prima geholpen hebben en dat ze in Alphen a/d Rijn een drive er in hebben gezet terwijl ik wachtte. Voor Apple zullen er ook virussen komen. Zeker als Apple zo schandalig blijft cashen als dat ze nu doet. De flashplayer doet het niet op de iPad, films kan ik er niet zomaar opzetten, er zit geen USB-poort op etc… etc… Ik overweeg om maar weer terug te gaan naar Windows en een Android telefoon en tablet aan te schaffen. Dat communiceert gewoon met elkaar en wordt minder uitgemolken.

    Ik begrijp je irritatie maar…. je hoeft het product niet te kopen he. Als jij het teveel gebreken vind hebben dan zijn er genoeg alternatieven op de markt. Je aantijging over het virus raakt kant noch wal, hoezo is de gigantische cashflow en reden van virussen? Tuurlijk gaat Apple het zwaar krijgen de komende jaren met de beveiliging. Als het product (lees iPod, iPad, iPhone) succesvol is dan komen deze mensen in contact met het (voorheen) onbekende MBP, iMac etc. het marktaandeel wordt dus groter en dan krijg je inderdaad meer interesse van de bozerikken in de digitale wereld. Maar om nu te zeggen dat het door het ‘schandalig’ grote geld komt dat er binen geharkt wordt..

    Ik geef hierin @Jonnem helemaal gelijk. Ik ga ook voor het beste wat er te krijgen is. Ik kan de Apple producten betalen maar stap net zo makkelijk over op een ander merk als dat beter is en als Apple gedateerd is. Op dit moment is dat niet het geval dus ik geniet van m’niPhone, iPad en MBP. Weet wel dat het 4 jaar geleden alleen maar Nokia en Windows was hier in huis….

  23. Like dirty harry said: “opinions are like assholes, everybody has one”

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.