iOS 5 verslaat Windows Phone 7 in Microsoft’s eigen test

De Spead Reading test die Microsoft introduceerde om de snelheid van HTML5 in Windows Phone 7 ten opzichte van iOS te laten zien, herpakt Apple glansrijk vanaf iOS 5. Zo blijkt uit video's.

iPhone 4 versus Windows Phone 7 speed reading testTwee maanden geleden presenteerde Microsoft ‘Mango’, de nieuwe versie van haar Windows Phone 7-besturingssysteem. Een essentieel onderdeel van de presentatie vormde de verbeterde snelheid die Windows Phone 7 bereikte met een test die de laadsnelheid van HTML5 liet zien in de browser. Middels de ‘Speed Reading test’ veegde Mango de vloer aan met Android, maar liet het al helemaal niks over van de Safari-browser. Naar nu blijkt liggen de feiten vanaf iOS 5 net even anders.


Vanaf iOS 5, de update van het iPhone-besturingssysteem dat deze herfst moet verschijnen, heeft de ingebouwde Safari browser een zogenoemde Nitro-boost ingebouwd. Die moet zware HTML5-pagina’s een stuk vlotter maken. Het blijkt geen loze belofte van Apple. Onderstaande video toont de prestatie van de iPhone 4 zónder iOS 5 op de Windows Phone 7-presentatie van Microsoft.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

De video hieronder laat het verschil zien tussen de Speed Reading test op een iPhone 4 met iOS 5 en een iPhone 3GS met iOS 4.3.3.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Het verschil tussen de softwareversies op de iPhone is maar liefst 25 frames per seconde. Bovendien is de schermresolutie van de iPhone 4 hoger dan die van de getoonde Windows-telefoon waardoor er meer beeld berekend moet worden. Apple verslaat Microsoft dus op haar eigen geïntroduceerde test.

Via 9to5Mac

Reacties: 31 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.