Reacties voor: Apple wordt mobiele operator, zegt telecomexpert

Apple wordt een mobiele operator, zegt telecomexpert Whitey Bluestein. De deskundige verwacht dat Google snel zal volgen met soortgelijke telecombundels. Apple gaat rechtstreeks verkopen aan het publiek.
Lees het complete artikel → Apple wordt mobiele operator, zegt telecomexpert

Reacties: 34 reacties

  1. Best interessant, maar ik ben altijd erg achterdochtig als fabrikanten hun “vertical” uitbreiden. Ze krijgen dan een direct belang in het voortrekken van de eigen diensten op hun platform. Dat pakt soms goed uit, bijvoorbeeld als Apple op hun abo’s interessante datroaming-tarieven zou berekenen. Maar minder interessant als ze bijvoorbeeld Siri alleen nog via hun eigen net laten werken.

  2. Wel spammend.
    Op het gebied van service valt zoveel te verbeteren, dat er altijd ruimte is voor MVNO’s. Maar de huidige operators zullen de bui zien hangen als Apple zich er tussen dringt en dus harder moeten lopen. Alleen dat is al winst voor ons !!

  3. Apple staat voor kwaliteit. En er zijn landen waar enkelt baggernetwerken gelden. Hier is dat alleen T-Mobile. Ze gaan hun goede naam dus niet vergooiden door met slechte netwerken in zee te gaan.

  4. Liever vandaag nog dan morgen, ben alle NL providers ZOOO zat! Afknijpers en uitzuigers omdat ze hun oh zo mooie winst koste wat kost moeten behouden. Roaming hoeft helemaal niet zo achterlijk duur te zijn. Is allemaal compensatie voor gemis aan sms inkomsten. Ben best bereid om 40-50 in de maand neer te leggen maar dan wel alles werelwijd beschikbaar ZONDER beperkingen. Dat moet toch te doen zijn, of ben ik nou gek? Apple safe us please!!!

  5. Woow wat een goed idee! Apple heeft steeds meer super ideeën, kunnen ze nu misschien zelf 4G doorvoeren in de EU? En minder beperkingen zou ook een stuk makkelijker zijn, met name de vage regels en de snel gemaakte extra kosten..

  6. Zou met niet verbazen als Apple een data-only dienst uitbrengt. De geruchten gaan al dat ze voip gaan implementeren in iOS. iMessage gaat al via data. Een server systeem die bereikbaarheid garandeert met de klassieke diensten en het belsysteem is een stuk eenvoudiger. Bellen, sms’en en internetten uit 1 databundel.

  7. Een progressieve wind in de wereld van de conservatieve telecomboeren is helemaal geen verkeerd idee. Ik ben erg voor en zal zeker overwegen in te stappen zolang net-neutraliteit gewaarborgd blijft.

  8. Nog meer monopolie! Al meer dan 10 jaar Apple fan maar het stilaan te zot

  9. Ik zal der maar niet vanuit gaan dat wij der gauw voordeel van hebben. Het gaat natuurlijk jaren duren voordat alleen gereed is om te testen, en uitbrengen. Dit geld dan alleen voor Amerika. Dan nog eens een jaar wachten tot we hier in nederland gebruik van kunnen maken.

  10. zoals steve het wou 🙂

  11. Apple kan zo wel eens heel gevaarlijk gaan worden…

  12. 1 laag tarief voor het bellen over de hele wereld.
    Go apple go Apple!

  13. Liever vandaag nog dan morgen.
    Alles kan via data, paar appjes om te bellen en klaar.
    Je bent toch al nergens klant meer, slechts een deel van de winstgenerator.
    GO Apple !

  14. Origineel geplaatst door Julio
    Apple kan zo wel eens heel gevaarlijk gaan worden…

    Iedereen zou met de kans om zulke dromen te verwezenlijken heel gevaarlijk kunnen worden.. Of niet.

  15. Goed nieuws! Hopelijk wordt de concurrent nu wakker en beseft dat het voor hen wel eens einde oefening zou kunnen betekenen als ze niet nú iets veranderen aan hun strategie.

  16. Sommigen dromen hardop, ” via het bestaande netwerk” > Dus die bagger netwerken die sommigen bedoelen zullen dus blijven bestaan ( bagger dus).
    “Roaming aan lage tarieven” ook een illusie, als je via andere netwerken ( buitenland en buiten Europa) belt dan krijgt Apple de rekening van deze buitenlandse providers. Als deze rekening hoog is ( wat meestal zo is) dan kan Apple enkel dit deels doorrekenen aan jou faktuur ( dus blijft duur).
    Om dit te vermijden zou Apple met haast alle providers wereldwijd goedkope roaming deals moeten afsluiten wat ik niet snel zie gebeuren op korte termijn en of het al mogelijk is.

  17. laat maar doorkomen Tim! 🙂

  18. lijkt me relaxt, een android met zon apple abonnementje!

  19. Ik had jaren geleden Steve emails hierover gestuurd. Dat de mobile fun kapot wordt gemaakt door die akelige telco’s.
    Apple producten komen zo niet tot hun recht en tevens wordt innovatie tegengehouden doordat wij als gebruiker dan bij elke nieuwe feature totaal uitgekleed zouden worden door de TC.
    Oplossing: Vodafone oid opkopen, overnemen en gratis data bundel aanbieden bij elk ios-aparaat. Moet je eens kijken wat er dan gaat gebeuren ! Apple weet van gekkigheid toch al niet wat ze met hun kapitaal moeten doen. Ohja, Steve had nooit gereageerd, bij deze misschien?

  20. Ik snap alleen niet waarom ze bellen en sms zouden willen aanbieden. Data volstaat, zeker met FaceTime en iMessage. En wanneer degene waarnaar je belt geen Apple heeft kan Apple net als bijvoorbeeld Skype schakelen van Internet naar het normale bellen.

  21. Aan de ene kant een geweldig idee. Aaan de andere kant beangstigend. Apple maakt mooie producten die werken. Daarom ben ik ook overstag gegaan met een Ipad en een Iphone.

    Echter de zaken lijken mooier dan waar kan zijn. Apple bepaald wat er op een telefoon mag staan en hoe je deze mag gebruiken. Althans dat probeert men. Lang leve de Jailbreak scene.

    Straks bepaald men wat er wel of niet gemaild, met wie men mag bellen enz. Of nog erger….. via hun netwerk monitoren ze nog meer en weten nog meer bvan je. Big Brother ( niet de overheid dan maar een prive bedrijf) is watching you.

    Op deze mannier gaat er te veel macht naar een commercieel bedrijf. Niet dat de wereld nu al geregeerd wordt door de commerciele bedrijven (belangen). Beangstigend.

    Maar ja….. ze maken wel zo’n verrekt mooie dingen.

  22. Thuis alleen Apple (iMac – iPad – iPhone)
    Op het moment dat ze dit doen, al acht ik de kans uiterst klein, tenzij ze op de bestaande netwerken voortbouwen,
    koop ik 200% zeker geen iPhone meer…

  23. Als de prijzen van Apple’s abonnementen lager zijn, graag!

  24. er moet gewoon landelijke wifi dekking komen dan hebben we al die providers niet meer nodig

  25. Ligt erg voor de hand vind ik nu de gevestigde providers het functioneren van Apple producten m.i. eerder belemmeren dan optimaliseren.

  26. @huplahoi:
    en waarom niet ?

  27. @huplahoi:
    Je mag mijn T-Mobile abonnement ook wel betalen als je zo graag de providerzakken vult..

  28. Nee, nee en nog eens nee. Hoewel kennelijk verteld voor een “goed geïnformeerd” publiek geloof ik er helemaal niets van. Het is de puurste zelfmoord ooit. Bovendien is het zo buiten Apple’s strategie (focussen op je core business) dat het compleet ongeloofwaardig is. Ik verwacht dat Apple zelfs op korte termijn hierop gaat reageren en het bericht ontkent.

    Apple kan nooit in één keer in alle landen aanwezig zijn. Ze zullen beginnen met een Amerikaanse uittol. Vervolgens zullen alle operators in andere werelddelen panisch worden en stoppen met de iPhone verkoop of alle subsidies er af halen. Dat gaat een gigantische daling van het aantal iPhones opleveren en een aandeel dat instort.

    Zonder de providers wordt het aantal verkooppunten héél klein. Apple is te afhankelijk van de providers. Bovendien zullen de providers de krachten bundelen tegen zo’n sterke naam in de branche. Nee, het slaat nergens op.

    Bovendien werkt dit alleen als Apple hele interessante prijzen kan aanbieden. Een eigen netwerk hebben ze niet (en die investeringen zijn zelfs voor Apple wereldwijd niet rendabel te maken). Dus ben je nog afhankelijk van een KPN, Vodafone of T-Mobile

  29. Ik zie geen voordeel voordeel in voor de consument dit omdat apple dus geen eigen zendmasten gebruik gaat maken maar gewoon op de netwerk van andere providers gaat zitten. Qwa bereik en snelheid zou je dit echt niet opmerken. Je zou het vast in je portomonnee merken want er staat als provider naam dan APPLE er op.

  30. Waarom niet? Bijvoorbeeld als apple dan simloze gsm’s maakt, zodat overstappen niet mogelijk is. Bijvoorbeeld omdat zij de abonnementen zullen bepalen, bijvoorbeeld dat alles dan via hun servers gaat, bijvoorbeeld dat ik het niet zo lekker vind, dat één bedrijf alles controleert.
    Bijvoorbeeld dat Apple nog nooit in de lowbudget iets gemaakt heeft of verkocht heeft… bijvoorbeeld dat het geld dat je nu afdraagt aan T-mobile, gewoon naar Apple zal gaan…
    Maak je geen illusies dat het goedkoper zou zijn… niets is goedkoper van Apple. Oh ja, het gaat langer mee? Misschien, maar mij “oude pc” deed het 12 jaar, werkt nog perfect …

  31. Apple maakt de winst op de hardware en niet op hun software (OSX, iOS, iCloud) in mijn ogen zal dan ook de verwachting zijn dat de abonnementen via Apple voordeliger zijn (lees: megacontractendeals) omdat dit een ondersteuning is voor het goed functioneren van hun apparaten. En de abonnementen zullen veel klant-specifieker aangeboden kunnen worden. Waar ik bijvoorbeeld niet meer hoef te betalen voor smsbundels die ik toch niet gebruik.

    Daarnaast vind ik dat zendmasten bij de infrastructuur horen en dus door de overheid gefaciliteerd moeten worden en niet door de operators zelfs.

  32. Apple maakt de winst op de hardware en niet op hun software (OSX, iOS, iCloud) in mijn ogen zal dan ook de verwachting zijn dat de abonnementen via Apple voordeliger zijn (lees: megacontractendeals) omdat dit een ondersteuning is voor het goed functioneren van hun apparaten. En de abonnementen zullen veel klant-specifieker aangeboden kunnen worden. Waar ik bijvoorbeeld niet meer hoef te betalen voor smsbundels die ik toch niet gebruik.

    Daarnaast vind ik dat zendmasten bij de infrastructuur horen en dus door de overheid gefaciliteerd moeten worden en niet door de operators zelfs.

    Offtopic: op het moment dat ik wilde posten had ik alweer geen bereik, kl*te Tmobile

  33. Origineel geplaatst door WvB22
    Een eigen netwerk hebben ze niet (en die investeringen zijn zelfs voor Apple wereldwijd niet rendabel te maken). Dus ben je nog afhankelijk van een KPN, Vodafone of T-Mobile

    Denk nou eens wat groter mensen.
    Apple hoeft geen netwerk wat RENDABEL is! Dat is het leuke hieraan. Klanten krijgen GRATIS een databundel bij hun IOS-device! Als een service, en een tool om films, series, boeken, muziek en apps etc. te KOPEN.
    Ook zal de verkoop van mobiele hardware met een eigen netwerk tot in het heelal stijgen met nog meer inkomsten uit de mobiele diensten/producten tot gevolg.
    Apple is dus gebaat bij een eigen netwerk met onberkt gebruik wereldwijd. En dat kunnen ze makkelijk verwezenlijken.
    Iedereen zal er beter van worden en wij als consumenten kunnen ons volvreten aan digitale content. Apple kan lekker doorinnoveren om hardware en netwerk nog sneller te maken omdat daar alles aan gelegen is.
    Snappen jullie het nou?

  34. Origineel geplaatst door Niels
    Apple staat voor kwaliteit. En er zijn landen waar enkelt baggernetwerken gelden. Hier is dat alleen T-Mobile. Ze gaan hun goede naam dus niet vergooiden door met slechte netwerken in zee te gaan.

    Wat is er mis met T-Mobile? ik ben 2 jaar geleden overgestapt van Vodafone naar T-Mobile zonder dat ik erover kan klagen. Dat is bij Vodafone nu anders hea…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.