Disney gaat iPads gebruiken in Disneyland-pretparken

Disney gaat iPads gebruiken in de pretparken. Medewerkers krijgen een iPad om te controleren wanneer mensen met een FastPass bij een attractie moeten langskomen. Ook veelgestelde vragen zijn met de iPad te beantwoorden.

ipad disneylandApple en Disney zijn geen vreemden van elkaar. Steve Jobs maakte Pixar succesvol en verkocht het daarna aan Disney. Jobs zat daarna jarenlang in het bestuur van Disney. Tegelijk zit Disney’s CEO Bob Igor in het bestuur van Apple. Logisch dus, dat Disney bij de aankoop van tablets eerst naar iPads keek. Medewerkers van de Disney-pretparken krijgen iPads om betere service te leveren bij het FastPass-systeem. Daarmee krijg je met voorrang toegang tot bepaalde attracties.

De iPads zijn voorzien van RFID-technologie en zijn waterbestendig gemaakt, zodat ze ook te gebruiken zijn bij natte attracties. Nadat de bezoeker zijn kaartje of armbandje heeft gescand, gebruikt een Disney-medewerker de iPad om informatie af te lezen. Hij krijgt bijvoorbeeld te zien hoe laat de bezoeker moet terugkeren om van zijn FastPass gebruik te maken.

Ook bij het beantwoorden van veelgestelde vragen komt de iPad van pas. Het blijkt allemaal uit Twitter-berichten van het officiële account @DisneyProjects. De komende weken zal het systeem worden getest. Disney is al begonnen met het installeren van RFID-technologie bij diverse attracties. Eerder deed Disney ook al iets met de iPad: ze brachten AppMates uit, kleine autootjes die je over het scherm van de iPad kunt laten racen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 mei 2012, 21:07
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.