Apple wil Siri uitbreiden naar nieuwe apps en… OS X?

Apple zoekt een medewerker om de gebruikersinterface van Siri uit te breiden naar nieuwe apps en mogelijk ook naar Mac OS X.

siri handApple zoekt gebruikersinterface-specialisten om de spraakassistent Siri uit te breiden naar nieuwe iOS-apps en de desktop. Een vacature op de website van Apple meldt dat het bedrijf op zoek is naar iemand die aan de UI van Siri gaat werken. Het gaat vooral om de weergave van resultaten in Siri’s conversatieschermen te verbeteren. Dit zijn schermen die je te zien krijgt als je bijvoorbeeld een route opvraagt, een herinnering inspreekt of Siri de opdracht geeft om een sms-bericht te sturen.

Er verschijnt dan een wit vlak met de opdracht of informatie die je hebt opgevraagd. Apple heeft behoorlijke plannen met Siri. Ze schrijven dat je het moet beschouwen als een miniatuur OS binnen een OS. De vacature maakt geen melding van iOS, wat op zich vreemd is. Kijk je naar de manier waarop de dicteerfunctie is geïntroduceerd, dan geeft dat aanwijzingen dat Siri ook naar de Mac komt. Op de iPad introduceerde Apple eerst de dicteerfunctie en breidde het daarna uit met ondersteuning voor Siri. Bij OS X werd afgelopen jaar een dicteerfunctie ingevoerd en als je die lijn doortrekt zou Apple bij de presentatie van de volgende OS X-versie wel eens ondersteuning voor Siri kunnen aankondigen. Temeer omdat Apple kennis vereist van de API’s in iOS en OS X. Bovendien moet je vertrouwd zijn met de technische ins en outs van OS X.

Wil je meewerken aan Siri en spreekt de vacature bij Apple je aan, dan ga je bestuderen hoe de interface van Siri er het beste uit kan zien in elke nieuwe applicatie of dienst. Het moet daarbij passen in een thema dat bij Siri aansluit. Als je de vacaturetekst leest krijg je de indruk dat Apple een flinke uitbreiding van Siri heeft gepland: er wordt gesproken over nieuwe apps en je moet nauw gaan samenwerken met teams die apps bouwen. Heb je geen ervaring met Apple’s Cocoa dan kom je eventueel weg met kennis van andere platformen, zoals Google’s Android, Microsoft’s C#, Oracle’s Java of C++.

Alles goed en wel, maar wanneer komt nou eigenlijk die Nederlandse versie van Siri? Als het Apple inmiddels is gelukt om een goede stagiair te vinden kan de aankondiging wel eens met iOS 7 komen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2013, 22:48
Categorie iOS
Onderwerp siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.