‘Apple wil dit najaar een televisiedienst lanceren’

Apple zou voor de kerst in 2012 een televisiedienst willen lanceren. Dit gerucht gaat goed samen met geruchten over de Apple TV of iTV, die op 7 maart mogelijk onthuld zal worden.

Apple TVThe New York Post schrijft dat Apple van plan is om een eigen televisiedienst te starten. Deze dienst zou rond kerst dit jaar worden uitgerold, ondanks de slecht lopende onderhandelingen met contentleveranciers. Apple zou de volledige dienst in handen willen hebben en ook de prijs willen bepalen. De geruchten over een televisiedienst worden nauw gevolgd door verhalen over een nieuwe Apple TV, die mogelijk op 7 maart samen met de iPad 3 onthuld zou worden.

De mediabedrijven waar Apple mee onderhandelt zouden het niet eens zijn met de eisen die worden gesteld. Apple zou zowel de prijs en de content willen bepalen van de videodienst. “Ze willen alles, maar geven niks terug”, verklaart een anonieme topman tegenover The New York Post.

Apple zou met kabelbedrijven willen werken om bandbreedte voor de televisiedienst te bepalen en onderhouden. Dit zou er volgens een bron van The New York Times voor hebben gezorgd dat deze bedrijven afstand van Apple’s onderhandelingen hebben genomen.

Het is met de huidige Apple TV al mogelijk om films te huren in Nederland. In een aantal andere landen, waaronder de Verenigde Staten, kun je op dezelfde manier televisieseries bekijken. Er zijn al langer geruchten over de iTV, een telvisie geproduceerd door Apple. De huidige Apple TV is een mediahub die je aansluit op je tv.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 maart 2012, 10:03
Categorie iDevices
Onderwerpen apple tv, televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.