Duitse rechter verwerpt klachten Samsung en Apple

Een Duitse rechter heeft vandaag klachten van Apple en Samsung verworpen, over het gebruik van elkaars patenten. Samsung zou volgens Apple een patent schenden over het gebruik van het ontgrendelscherm. Apple deed dit volgens Samsung met een UMTS-patent.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Ontgrendelscherm iPhoneEen rechter in Duitsland heeft vandaag twee klachten van Apple en Samsung verworpen. Apple zei dat Samsung een patent over het gebruik van van het ontgrendelscherm had geschonden, terwijl Apple volgens Samsung weer een patent omtrent de mobiele dataverbinding UMTS schond. Dit schrijft het ANP vandaag.

Samsung gaat in beroep tegen de verworpen klacht. Motorola verloor in Duitsland op 10 februari toevallig nog een rechtszaak van Apple over het gebruik van 3G en UMTS.

Volgens de rechter leek Samsung’s ontgrendelscherm niet genoeg op die van de iPhone om te spreken over patentbreuk. Daarom werd ook deze klacht verworpen.

Apple is in Duitsland verwikkeld in een aantal rechtszaken met Samsung en Motorola over verschillende patenten. Deze zaken leidde eerder nog tot een verbod van de iPhone en iPad, maar deze was van korte duur. Een zaak tussen Samsung en Apple zorgde er in Nederland voor dat de Samsung Galaxy kort verboden was.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 maart 2012, 15:21
Categorie Apple
Onderwerp patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.