Apple wil autocorrectie sterk verbeteren met slimme trucs

Drie nieuwe patenten van Apple beschrijven hoe bijvoorbeeld de iPhone kan zien hoe snel een woord is getypt en in welke context deze geschreven is. Hierdoor worden tikfouten efficiënter gecorrigeerd.

iPhone autocorrectieDrie nieuwe patenten van Apple beschrijven hoe autocorrectie op diverse manieren verbeterd kan worden. Door te zien hoe snel je bepaalde letters achter elkaar hebt getypt en waar letters zich op het virtuele toetsenbord bevinden, zou bijvoorbeeld je iPhone kunnen raden wat je eigenlijk probeerde te typen. Door zinnen te analyseren zou hij ook kunnen weten hoe woorden in een bepaalde context geschreven moeten worden.


Het eerste patent, getiteld ‘Combining timing and geometry information for typing correction’, beschrijft hoe de timing waarop je toetsen indrukt kan helpen om tikfouten te herkennen. Schrijf je bijvoorbeeld het Engelse woord ‘theere’ op, dan zou de iPhone kunnen zien dat de letter E heel snel twee keer achter elkaar is ingedrukt. Dit is dan hoogstwaarschijnlijk een tikfout, waardoor hij gecorrigeerd kan worden naar ‘There’. Het patent legt ook uit hoe de locatie van verkeerd ingedrukte knoppen kan helpen om een woord te corrigeren. Zo zou het woord ‘Refen’ gecorrigeerd kunnen worden naar het Nederlandse woord ‘Regen’, omdat de F en de G vlak naast elkaar zitten.

In het patent ‘Using parts-of-speech tagging and named entity recognition for spelling correction’ legt Apple uit hoe de context van bepaalde woorden in een zin gebruikt kan worden om specifieke fouten te corrigeren. Als de autocorrectie doorheeft dat je met het woord ‘apple’ het bedrijf bedoelt en niet de fruitsoort, zou deze automatisch met een hoofdletter geschreven kunnen worden. Dingen zoals afkortingen zouden ook door deze autocorrectie opgepikt worden. Het patent ‘Using statistical language models for contextual lookup’ beschrijft een soortgelijke technologie, die gebruikt wordt om het zoeken van bestanden of het zoeken op internet makkelijker te maken.

De patenten werden alledrie eind 2010 door Apple aangevraagd, maar zijn vandaag pas openbaar gemaakt. Hoewel de patenten niet specifiek de iPhone bespreken, lijkt de kans groot dat de ideeën daarop toegepast zullen worden: autocorrectie speelt namelijk vooral op de iPhone een grote rol, omdat de kans groter is dat je tikfouten op een virtueel toetsenbord maakt.

Via Appleinsider.

Reacties: 22 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.