LUMOback helpt rugpijn verminderen met sensor en iOS-app

LUMOback is een oplossing om rugpijn te voorkomen. De LUMOback waarschuwt via een sensor en een iPhone of iPad of je een goede houding hebt.

lumoback-device
Op Kickstarter is een nieuw project verschenen, bedoeld om je zithouding te verbeteren. De app LUMOback wil voorkomen dat je rugklachten krijgt door te waarschuwen als je houding niet goed is. LUMOback bestaat uit twee onderdelen, hardware en software. Een sensor en trilmotor signaleert wanneer je op een verkeerde manier zit of staat en waarschuwt je met een trillinkje. De sensor draag je op je onderrug, dankzij een soort riem. Het idee is dat je nauwelijks merkt dat je iets draagt. Alle informatie van de sensor wordt draadloos naar je iPhone 4S of nieuwe iPad gestuurd. Dat het alleen bij deze twee apparaten werkt, doet vermoeden dat de sensor gebruik maakt van het energiezuinige Bluetooth 4.0. Een eenvoudig uitziend poppetje op het scherm aapt je na en laat zien hoe je houding is.

LUMOback is ontstaan door rugproblemen bij Andrew, een van de bedenkers. Hij probeerde een oplossing te vinden voor zijn rugpijn omdat hij daardoor gefrustreerd raakte en minder productief was. Niets hielp, totdat hij met workshops zijn houding tijdens het zitten, staan en slapen leerde verbeteringen. Omdat 80% van de mensen wel eens te maken hebben met rugproblemen, is er een potentieel grote groep geïnteresseerden voor deze app en sensor.

Je kunt vanaf 115 dollar meedoen aan dit project. De goedkoopste optie van 99 dollar is helaas al uitverkocht. Zie je het helemaal zitten, dan kun je voor 10.000 dollar een pakket met honderd LUMObacks aanschaffen. In totaal is er 100.000 dollar nodig voor de ontwikkeling van de LUMOback, waarvan iets meer dan 50% is binnengehaald. Met nog 33 dagen te gaan is onzeker of het project zal slagen.

Meer info: Kickstarter

lumoback

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 juni 2012, 20:40
Categorie Accessoires
Onderwerp kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.