Apple wil antenne van volgende iPhone achter Apple-logo plaatsen

Het verplaatsen van de antenne(s) van de iPhone achter het Apple-logo zou de antenneproblemen met de iPhone 4 moeten oplossen.

Apple-logo op iPhone 4Uit een recente patentaanvraag die door Patently Apple is ontdekt, blijkt dat Apple van plan is om de antenne voor mobiele dataverbindingen (3G) te gaan verwerken in het Apple-logo, zoals nu ook het geval is bij de Wi-Fi-antenne van de iPad. Sinds 2009 beschikt ook de Apple’s desktopcomputer, de iMac, over een Wi-Fi-antenne die achter het Apple-logo is geplaatst. Dit lijkt een belangrijke stap om de problemen die met de iPhone 4 speelden in de toekomst te voorkomen. Maar volgens de beschrijving heeft het patent niet alleen betrekking op de iPhone 4 maar ook op zogenaamde ‘telephonic’ MacBooks, die over een ingebouwde 3G-antenne beschikken. Deze zijn momenteel nog niet op de markt.

Door de antenne achter het Apple-logo te plaatsen zou volgens Patently Apple een sterker signaal mogelijk moeten worden. Bovendien kan het signaal niet beïnvloed worden door metalen voorwerpen of verstoord worden door de geleidende werking van de behuizing. Dit was de belangrijkste oorzaak voor de problemen met de iPhone 4. De laatste versie van de iPhone heeft namelijk de antenne(s) voor 3G ingebouwd in de metalen rand rondom het toestel. Lichaamscontact met deze rand resulteerde in signaalverlies en in de meest extreme gevallen tot het compleet wegvallen van het signaal.

De uitvinding die in dit patent beschreven wordt lijkt dit probleem voor toekomstige iPhones te gaan verhelpen. Opvallend is bovendien dat Apple al aan een oplossing werkte toen ‘antennagate’ speelde, zoals de situatie die uitgebreid de aandacht kreeg in alle internationale media wordt genoemd. Als gebaar van goede wil bood Apple destijds alle iPhone 4-klanten een gratis hoesje aan, een actie die een slordige 175 miljoen dollar kostte. Al is dat waarschijnlijk veel minder dan het terugroepen en omruilen van alle toestellen.

Naast de iPhone en de MacBook beschrijft het patent ook de mogelijkheid dat kleinere ultraportable apparaten, zoals polshorloges, hangers, oordopjes en andere draagbare apparaten van de zogenaamde logo-antenne voorzien zullen worden.

Met dank aan alle tipgevers

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

MacBook Air

De MacBook Air is Apple's lichtste en meest compacte MacBook uit de line-up. De MacBook Air kenmerkt zich door het 13-inch scherm en het dunne design, dat afloopt aan de onderkant. Het meest recente model is de MacBook Air met Apple's M1-chip (eind 2020). De MacBook Air is ideaal voor gebruikers die op zoek zijn naar een snelle en compacte MacBook. Hij is beschikbaar in een aantal kleuren en opslagcapaciteiten en heeft een Magic Keyboard met Touch ID-sensor. Alles over de MacBook Air, de MacBook kopen en MacBooks vergelijken lees je hier.

MacBook Air
55 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.