Reacties voor: ‘Apple werkt aan nieuwe in-ear oordoppen voor HD-muziek’

Apple gaat in iOS 8 ondersteuning voor HD-muziek van 24-bits-kwaliteit bieden, aldus Macotakara. Ook komen er nieuwe in-ear oordoppen.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 10 reacties

  1. Komt de aankoop van beats toch nog van pas.

    Hoewel dat geen topnotch is is de kwaliteit 100x beter dan wat Apple standaard mee levert bij hun iPod’s en iPhone’s

  2. Een goede vernieuwing voor de in-EarPods, tussen 2008 en 2014 is er wel wat verandert qua geluid.

  3. @kasuja:Beats is inderdaad niet geweldig qua geluid, maar zoals je zeg iig vele malen beter dan de EarPods op dit moment. Helaas betaal je bij Beats meer voor het merk dan voor kwaliteit. Dat houd nog niet in dat de toekomst er slecht uit komt te zien.Apple zou heus niet het initiatief hebben genomen om Beats te kopen voor de lol, er zit meer achter dan wij waarschijnlijk denken. We zullen het in de toekomst zien, ik ben benieuwd!

  4. Ik was in de veronderstelling dat HD-audio 192Khz/32bit is/was?
    Een 16Gb of 32Gb iphone met HD-muzieknummers zit dan wel heel snel vol met wat apps erbij of Apple moet audiocompressie ALAC nog meer geperfectioneerd hebben.

  5. Ik hoop dat ze met een beter ontwerp komen want Apple’s huidige EarPods gebruik ik niet. In-ear vind ik Bose (met die StayHear oordopjes) het beste klinken en het lekkerst zitten.
     
    24-bits levert 48 decibel bovenop de huidige 96 dB, dus zonder volumebegrenzing nòg sneller doof door gehoorbeschadiging. DAN BLOGT IEDEREEN IN CAPSLOCKS 😉

  6. De huidige generatie iPhone’s en iPod’s kunnen misschien de 24 bit bestanden afspelen maar de audiochips van Apple en andere smartphone / mp3/flac spelers kunnen slechts 16 bit als output leveren… Hierdoor kun je momenteel dus beter nog steeds je lossless audio naar 16bit omzetten met dithering ingeschakeld. Bespaard ruimte en het geluid is correcter/beter.

    Waarschijnlijk zal een nieuwe generatie chips hier verandering in brengen. Of je het verschil zult horen echter…

  7. De standaard oortelefoontjes van Apple gaven geen mooi geluid, zaten niet lekker en gingen stuk. Ik kwam uit bij Klipsch: goede, uitgebalanceerde geluidsweergave, maar helaas vervelende krullende kabeltjes. Het wordt tijd dat Apple zijn eigen EarPods verbetert, dus goed bericht?
    En nu maar hopen dat de EU-standaard van opladers dezelfde wordt als die van Apple.

  8. Origineel geplaatst door Ad
    24-bits levert 48 decibel bovenop de huidige 96 dB, dus zonder volumebegrenzing nòg sneller doof door gehoorbeschadiging.

    24-bits audio geeft een groter dynamisch bereik, niet een hoger volume.

  9. Origineel geplaatst door Maurice
    24-bits audio geeft een groter dynamisch bereik, niet een hoger volume.

    Jullie hebben allebei gelijk, het grotere dynamisch bereik van dit soort hypespecs uit zich in zowel (onhoorbaar) stillere geluisniveaus als (schadelijk) luidere. De huidige 16 bits dekken elke redelijke definitie van het bereik van je gehoor keurig af (and then some).

  10. En wanneer komen deze fantastische oren uit?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.