‘Apple werkt aan nieuwe in-ear oordoppen voor HD-muziek’

Apple gaat in iOS 8 ondersteuning voor HD-muziek van 24-bits-kwaliteit bieden, aldus Macotakara. Ook komen er nieuwe in-ear oordoppen.

Apple In-Ear earphones (MA850)Apple lijkt dit jaar groots in te zetten op muziek. Volgens Macotakara zal iOS 8 ondersteuning bieden voor HD-Audio, oftewel 24-bits-muziek in iTunes. Daarnaast wordt er gewerkt aan nieuwe in-ear oordoppen die goed samenwerken met de HD-muziekkwaliteit. Een nieuwe Lightning-kabel moet het voor Made for iPhone-accessoires mogelijk maken om muziek op HD-kwaliteit goed af te spelen. Het is vooralsnog onduidelijk of de nieuwe oordoppen deze Lightning-aansluiting gebruiken, of dat ze een traditionele geluidskabel benutten.


Berichten over HD-muziek komen al langer voorbij. In april hoorden we nog dat Apple de 24-bits-bestanden in iTunes wil introduceren. Het lijkt daarom ook alleen maar logisch om dit bestandsformaat gelijk in iOS 8 te gaan ondersteunen. Apps zoals FLAC Player maken het overigens nu al mogelijk om 24-bits-muziek te beluisteren.

Apple heeft sinds 2008 zijn in-ear oordoppen niet meer vernieuwd, maar de oude modellen worden nog wel gewoon verkocht in de Apple Store. In 2012 verving Apple wel de gewone oordopjes die bij een iPhone worden geleverd met de EarPods. Deze nieuwe doppen combineerden het ontwerp van gewone doppen enigszins met in-ear oordoppen. De berichten van Macotakara wijzen er op dat Apple’s nieuwe in-ear oordoppen zich voornamelijk zullen richten op muziekfans die 24-bits-bestanden willen beluisteren.

De HD-muziekplannen voor iOS 8 vallen samen met Apple’s vermeende overname van Beats Electronics. Het is nog onduidelijk wat voor rol dit bedrijf wellicht speelt bij de productie van de nieuwe iPhone-muziekaccessoires.

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.