Tado maakt je airconditioner slimmer met iBeacons

De Tado sluit je aan op een airconditioner om hem slimmer te maken. Je airconditioningsysteem ziet met iBeacons of je thuis bent.

TadoJe kunt een airconditioner kopen die op slimme wijze met je iPhone communiceert, maar ervaring leert: zo’n volledig nieuw apparaat kan al snel aardig wat kosten. De Tado lijkt daarom een stuk handiger: dit kastje sluit je aan op je bestaande airconditioner, waardoor deze ineens vanaf de iPhone bediend kan worden. De app zorgt ervoor dat de airco wordt uitgeschakeld als je het huis verlaat, of wordt ingeschakeld vlak voordat je thuiskomt.

De Tado hoeft niet vooraf worden ingesteld om te weten wanneer je het huis verlaat. Het apparaat maakt gebruik van Bluetooth en iBeacon-technologie om te zien of je iPhone in de buurt is. iBeacons maken het voor de Tado namelijk mogelijk om te bepalen hoe dichtbij je bent, zoals we eerder al hebben beschreven in ons dossier over iBeacons. Heeft je iPhone het bereik van de Tado verlaten, dan weet de airco dat je waarschijnlijk niet langer in huis bent. Als er meerdere mensen in huis zijn, dan zal Tado wachten tot de laatste Bluetooth-verbinding niet langer gedetecteerd kan worden.

Overigens gebruikt de Tado niet alleen Bluetooth: je kunt je airco ook met Wi-Fi verbinden, zodat je hem ook kunt besturen als je de deur uit bent. Een infraroodontvanger laat je bovendien een ouderwetse afstandsbediening gebruiken om je airconditioning te bedienen. Het oppervlak van de Tado is een capacitieve touchpad waar je over kunt vegen om de temperatuur te veranderen.

Je kunt de Tado bestellen door op Kickstarter 99 dollar plus 15 dollar verzendkosten te doneren. Het project moet wel eerst 150.000 dollar binnenslepen, maar lijkt al goed op weg: op het moment van schrijven zijn er al tienduizenden dollars op zak, met nog een maand te gaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 mei 2014, 10:15
Categorie Accessoires
Onderwerpen ibeacons, kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.