iPhone X review: nieuwe standaard wallpaper

Wil je een stabiele smartphone? Neem een iPhone

Wil je een stabiele smartphone? Neem dan een iPhone, want daarbij treden half zoveel fouten en problemen op als bij Android-toestellen.

Volgens een nieuw onderzoek hebben iPhones minder last van problemen dan Android-toestellen. Bij Android-toestellen treden twee maal zoveel fouten op, in vergelijking met een iPhone. Maar iOS-apps crashen wel veel vaker.

iPhone is meest stabiele smartphone

De resultaten blijken uit een onderzoek van Blancco Technology Group. Zij keken naar de performance en de mate waarin fouten optreden bij smartphones wereldwijd. Bij de iPhone treden in 16 procent van de gevallen fouten op, terwijl dat bij Android 30 procent is. Het betekent echter niet dat je toestel compleet kapot gaat, maar dat je problemen hebt met bijvoorbeeld onverwacht herstarten of niet kunnen verbinden met Bluetooth of een Wi-Fi-netwerk.

iPhone X review: nieuwe standaard wallpaper

De meeste problemen treden op bij de iPhone 6 (26%), iPhone 6s (11%) en iPhone 7 (9%). Bij de Android-toestellen blijkt Samsung vooral gevoelig voor fouten: bij 53% van de Samsung-smartphones zijn er regelmatig problemen. Android-gebruikers hebben vooral last met de batterijweergave en hun mobiele signaal.

Bij beide platformen neemt het aantal fouten overigens toe. Dat zou een reden voor fabrikanten moeten zijn om extra te testen. Ook zouden iOS-ontwikkelaars veel meer moeten testen: op de iPhone crasht namelijk 57 procent (!) van alle apps regelmatig, terwijl dat bij Android maar 8 procent is.

Bij het kiezen van een smartphone kijk je natuurlijk niet alleen naar de stabiliteit, maar ook of het platform en het design je aanspreekt en of een toestel in je budget past. Maar het is fijn om te weten dat we ondanks de steekjes die Apple regelmatig laat vallen toch het meest stabiele platform hebben. Gebruik alleen niet te veel apps. Meer informatie lees je hier.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 november 2017, 17:14
Categorieën iDevices, iOS
Onderwerp android
Device iPhone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.