Samsung Pay

‘Apple weigert Samsung Pay-app voor iPhone’

Apple heeft de Samsung Pay Mini-app geweigerd in de App Store. Met de app wilde Samsung de eigen betaaldienst op meer platformen beschikbaar stellen.

Apple heeft de Samsung Pay Mini-app geweigerd in de App Store, zonder dat daarvoor een verklaring werd gegeven. Het plan was om de Samsung Pay-app in januari beschikbaar te stellen op iOS, als tegenhanger voor Apple Pay.

Samsung Pay

Geen Samsung Pay op de iPhone

Samsung heeft inmiddels bevestigd dat de betaalapp is geweigerd. Ze gaan de app niet opnieuw indienen, maar richten zich uitsluitend op Android. De geplande start van Samsung Pay komt namelijk snel dichterbij: het plan is om tijdens de techbeurs CES 2017 in de eerste week van januari live te gaan.

Met Samsung Pay Mini wilde Samsung het eigen betaalsysteem uitbreiden naar andere smartphones. De aanduiding ‘Mini’ geeft daarbij aan dat het om een versimpelde vorm van de originele app gaat. Samsung Pay probeert te concurreren met zowel Android Pay als Apple Pay. Of je er ook in fysieke winkels mee kunt betalen is nog onduidelijk. Eerdere informatie van ETNews wekte de indruk dat je alleen in online winkels kunt betalen, na het invoeren van je creditcardgegevens. Ook zou de app voorlopig beperkt zijn tot Zuid-Korea, waar Apple Pay in de eerste helft van start zou kunnen gaan.

Samsung wilde uitbreiden naar andere platformen omdat de betaaldienst op Galaxy-smartphones te weinig werd gebruikt. iOS had daarbij een aanjager kunnen zijn. Koreaanse creditcard-aanbieders die meedoen zijn Lotte Card, Hana Card en (uiteraard) Samsung Card.

Ook al zou Samsung toestemming krijgen om een betaal-app op de iPhone uit te brengen, dan nog zou het gebruiksgemak maar beperkt zijn. Apple staat namelijk niet toe dat andere partijen gebruik maken van de NFC-chip in combinatie met Touch ID. Vanwege deze beperking is Apple in Australië verwikkeld in een conflict met Australische banken, die hun eigen betaalmethode willen aanbieden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 december 2016, 14:58
Categorie Apps
Onderwerpen apple pay, samsung

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, dat sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.