Reacties voor: Apple Watch heeft thuis alleen Wi-Fi nodig

De Apple Watch kan thuis een stuk verder worden verwijderd van de iPhone. Het horloge verbindt namelijk met Wi-Fi, waardoor je de twee niet in dezelfde kamer hoeft te gebruiken.
Lees het complete artikel → Apple Watch heeft thuis alleen Wi-Fi nodig
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 13 reacties

  1. Ik meen ergens gezien te hebben dat de watch alleen 2.4GHz en b/g/n wifi heeft. Geen 5GHz en AC dus.

    Ik weet nog niet echt wat ik hiervan moet denken. Is het een gemis of is het iets wat totaal niet noodzakelijk is?

  2. @Rens: stond inderdaad bij de gegevens op bijv de duitse apple site. Kwa snelheid ga je er denk ik weinig van merken omdat hij “vaak” dichtbij de iphone is en dan dus bluetooth gebruikt. Voor de rest wordt er volgensmij niet veel ( als in mb’s) verstuurd omdat alles kleiner is. Ik denk dus dat het geen probleem zal zijn.

  3. Origineel geplaatst door Rens
    Ik meen ergens gezien te hebben dat de watch alleen 2.4GHz en b/g/n wifi heeft. Geen 5GHz en AC dus.
    Ik weet nog niet echt wat ik hiervan moet denken. Is het een gemis of is het iets wat totaal niet noodzakelijk is?

    Hier moet je absoluut niets van denken. WiFi zit er enkel in als alternatief op Bluetooth, om de afstand tussen de watch en je iPhone te vergroten. Dus het is puur voor de communicatie naar de iOS app. Zo lang het sneller is dan Bluetooth, is het meer dan snel genoeg! (en Bluetooth is niet errug snel, zo’n 3 Mbit/s versus 300 Mbit wat 802.11n aankan)

    802.11ac wordt pas ‘interessant’ als de Apple Watch bijv. in staat is zelfstandig volledige speelfilms te streamen vanaf een andere computer in jouw netwerk. (En zelfs voor dat is eigenlijk 802.11n meer dan genoeg!)Ten eerste kan de Apple Watch dat soort dingen momenteel niet en ten tweede gaat dit never een feature worden. Een film kijken op je pols is niet iets wat iemand ooit zou willen.

  4. Mooi dat het kan. Maar voor mij niet echt een meerwaarde. Thuis doe ik altijd mijn horloge af.

  5. Hoe dan ook blijft die Apple Watch een belachelijk duur accessoire die het ook nog eens afdoet t.o.v. de concurrentie die veel goedkoper zijn.

    Toch zullen genoeg mensen dit ding kopen want tjah, tis wel van Apple hè….

  6. Dan moet je al geen ziggo hotspot hebben aan staan op je wifi netwerk. Als je thuis komt en de iphone blijft op het ziggo netwerk staan,werkt je wifi met de iwatch zeker weten niet

  7. Origineel geplaatst door Rens
    Ik meen ergens gezien te hebben dat de watch alleen 2.4GHz en b/g/n wifi heeft. Geen 5GHz en AC dus.
    Ik weet nog niet echt wat ik hiervan moet denken. Is het een gemis of is het iets wat totaal niet noodzakelijk is?

    Maak je er niet druk om. Het is eigenlijk een hele slimme keuze van Apple. Lagere frequenties (lees 2.4Ghz) hebben verder bereik dan hogere (5Ghz). Waarschijnlijk is dit gedaan zodat de Watch een zo’n goed mogelijk bereik met je WiFi heeft met een zo’n klein mogelijke antenne.

  8. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  9. @mickvanderveen: Mick, jij wilt iets kritisch horen?
    Lees dit dan maar even

    Ofschoon ik Apple toch altijd wel kon(!) waarderen, beginnen ze toch steeds meer een erg dure gadget-fabriek te worden. Jammer, heel erg jammer.

    Een horloge dat voor zijn functionele bestaan afhankelijk is van een ander (bij voorkeur, en eigenlijk alleen, het meest recente) model iDevice? Sick!
    Het enige dat die Apple Watch zonder iPhone kan is de tijd laten zien … duh … € 399,- ???

    Hét merk ooit voor de creatieve professional, wordt meer en meer hét merk voor de snobistische gadget-freak…

    Apple Watch Out!

  10. Ik begrijp hieruit dat als je buitenshuis bent en geen WIFI hebt, je Bluetooth op je iPhone altijd aan moet staan? Ik denk dat mijn iPhone 5 dit geen dag uithoudt…

  11. @Lastminuteguy: Mensen met 5GHz Wi-Fi netwerken hebben geen boodschap aan dergelijke voordelen, aangezien de Watch dan offline zal moeten blijven of verbinden via Bluetooth. Kortom: jammer. Apple heeft weer een apparaat dat niet met de laatste technieken werkt.

  12. Ik kan tot nu toe nergens vinden HOE de Iwatch wordt opgeladen. Kan dit ook draadloos?

  13. Apple watch gaat het niet echt worden denk ik, iPad/pod/Mac ik heb van alles maar die watch zie ik niet zitten.
    Veel te duur en nog afhankelijk van een ander device ook.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.