Apple Watch Sport Loop steeds korter

Opmerkelijk: Apple Watch Sport Loop-bandje wordt steeds korter

Maar de prijs wordt niet kleiner

Heb je onlangs een Sport Loop-bandje voor je Apple Watch gekocht? Dan heb je een slechtere aankoop gedaan dan voorheen, want Apple heeft de horlogebandjes stilletjes korter gemaakt.

Sport Loop steeds korter

Dat de horlogebandjes plotseling korter zijn geworden werd ontdekt door iCulture-lezer Edwin. “Ik heb deze week een nieuwe Apple Watch Series 4 ontvangen en het bijgeleverde bandje (schepenwit loop) is korter dan de andere bandjes die ik de afgelopen jaren heb gekocht bij Apple”, schrijft Edwin. “Gesproken met Apple maar ze geven niet aan dat de bandjes korter zijn geworden.” We hebben dit natuurlijk meteen even nagemeten met een rolmaat en met de Meten-app en inderdaad: de Sport Loop die we reviewden in oktober 2017 toen dit bandje voor het eerst op de markt kwam is 26cm lang en de huidige bandjes zijn 23 tot 24cm. “De prijs is trouwens niet korter geworden”, grapt Edwin.


Ook de polsmaat is niet gewijzigd: die is bij de oude en nieuwe bandjes 145-220 mm. Maar de lengte is dus wel anders geworden en dat kan problemen opleveren bij mensen met grote polsen. Zoals bij Edwin: “De schelpwit is voor mij net te kort voor mijn hand en pols.”

Apple Watch Sport Loop korter geworden

Grotere maten alleen in zwart

Gelukkig is er nog wel een oplossing: Apple verkoopt een speciaal Large-bandje voor mensen met grotere polsen. Bij het Sport Loop-bandje zit je dan wel vast aan één kleur: de zwarte Sport Loop in de maat Large is geschikt voor polsen van 170 tot 245mm. Ook die ligt trouwens voor de normale prijs van 59 euro in de winkel. Wil je dus meer materiaal voor hetzelfde bedrag, dan moet je de extra grote variant hebben. Bij het fluorelastomeer sportbandje kun je ook een extra grote XL-maat krijgen voor polsen tussen 160 en 245mm, maar ook hier geldt: alleen in zwart. Bij deze fluorelastomeer bandjes heb je nog meer flexibiliteit, want je krijgt het bandje in drie stukken geleverd.

Apple Watch Sport Loop steeds korter

Op de foto zie je van boven naar beneden: het standaard schelpenwitte bandje, twee normale bandjes voor de Series 3 en het langere bandje dat apart te koop is voor €59. Ze zijn allemaal bedoeld voor de 42/44mm-uitvoering van de Apple Watch.

Het is wel zo dat de horlogekast een tikje groter is geworden bij de 44mm Apple Watch, maar het gaat daarbij om een verschil van millimeters, terwijl de bandjes zelf een paar centimeter korter zijn geworden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

25 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.