Apple Watch Series 7 tijdens het zwemmen.

Reacties voor: Apple Watch: ‘Nieuwe S8-chip zelfde specs als S6, nieuwe SE houdt zelfde formaat’

Er is weer nieuws over de Apple Watches van dit jaar. Volgens bronnen krijgt de Apple Watch Series 8 wel een nieuwe S8-chip, maar heeft deze dezelfde specificaties als de S6 van twee jaar geleden. Er is ook nieuws over de nieuwe Apple Watch SE van dit jaar.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 7 reacties

  1. Is ‘t niet wat vreemd om de vergelijking te maken met de S6? Dat zou suggereren dat we dus weer afscheid gaan nemen van het grotere scherm van de S7 en weer terug gaan naar de 40 en 44mm Apple Watch met bredere schermranden.

    • @Pascal: Het gaat om een vergelijking met de S6-chip, niet met de Apple Watch Series 6 als model. De S8-chip krijgt dezelfde specs als de S7-chip, die weer dezelfde specs had als de S6-chip (volgens de bronnen).

      De Apple Watch Series 8 krijgt waarschijnlijk gewoon hetzelfde schermformaat als de Apple Watch Series 7.

  2. Origineel geplaatst door Benjamin Kuijten | iCulture.nl
    @Pascal: Het gaat om een vergelijking met de S6-chip, niet met de Apple Watch Series 6 als model. De S8-chip krijgt dezelfde specs als de S7-chip, die weer dezelfde specs had als de S6-chip (volgens de bronnen).
    De Apple Watch Series 8 krijgt waarschijnlijk gewoon hetzelfde schermformaat als de Apple Watch Series 7.

    Maar ik lees twee verschillende dingen:

    “Volgens bronnen krijgt de Apple Watch Series 8 wel een nieuwe S8-chip, maar heeft deze dezelfde specificaties als de S6 van twee jaar geleden.”
    “… de S7-chip in de nieuwe Apple Watch Series 7 is nagenoeg gelijk aan de S6-chip. Mark Gurman voegt daaraan toe dat de aanstaande S8-chip ook dezelfde specificaties krijgt als de S7.”

    De S7-chip is dus blijkbaar niet dezelfde als de S6-chip. Maar de S8-chip borduurt dus volgens de eerste passage voort op (of is eigenlijk hetzelfde als) de S6-chip en volgens de tweede passage op de S7-chip? Welke van de twee is het nu?

    • @Pascal: Daar staan volgens mij twee dezelfde dingen, maar met andere vergelijkingen. De S7-chip is wel degelijk nagenoeg identiek aan de S6-chip, met dezelfde prestaties. S8 = S7 = S6, zo is de informatie nu.

      De S7-chip heeft alleen iets andere componenten, maar presteert hetzelfde als de S6-chip. Dat kan dus voor de S8-chip ook zo zijn in vergelijking met de S7-chip, waardoor de S8-chip dus uiteindelijk naar verwachting dezelfde specs krijgt als de S6-chip. De kleine verschillen in componenten is ook zodat Apple het een ander naampje kan geven, maar qua prestaties heeft dat de laatste twee jaar niks extra’s opgeleverd.

  3. @Benjamin Kuijten | iCulture.nl: Ik wil niet vervelend zijn, maar er staan in mijn beleving toch écht wel twee verschillende dingen: in de eerste passage staat dat de S8-chip dezelfde specificaties krijgt als de S6-chip, terwijl in de tweede passage staat dat de S8-chip dezelfde specificaties als de S7-chip krijgt. En die twee (S6 en S7) zijn niet hetzelfde, wat ook jij bevestigt. Misschien bedoel je het anders, maar staat er niet wat je bedoelt. Of moeten we eigenlijk gewoon stellen dat de S8-chip dezelfde specificaties krijgt als de S7-chip (die niet veel afwijkt van de S6-chip)?
    Ik ga er verder niet meer woorden aan vuil maken, maar dit is wat ik lees.

    • @Pascal: Nee, ik zeg nergens dat de prestaties van de S6 en S7 verschillend zijn; die zijn namelijk hetzelfde. Apple gebruikt alleen wat andere onderdelen, maar dat levert qua prestaties geen verschil op. En dat is waar het om gaat: de prestaties van de chips zijn allemaal gelijk. De S7 is net zo snel als de S6 en de S8 wordt (waarschijnlijk) net zo snel als de S7. Oftewel: de S8-chip wordt vermoedelijk net zo snel als de S6.

      Ik heb in de tekst nog her en der het woord ‘prestaties’ toegevoegd. Hopelijk is het daarmee duidelijker.

  4. Tja weinig zinvol dan kunnen ze beter niet een nieuwe Watch uit brengen dit is nogal onzin, wanneer je een 2 jaar oude Watch hebt heeft upgraden dus geen zin. Dit zelfde verhaal gaat ook wat over de iPhone 14. Denk dat t tijd wordt dat ze stoppen met jaarlijks nieuwe apparaten willen uit brengen. De “vernieuwing “is op t laatst tegelijk een andere kleur achterkant of zo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.