macOS High Sierra

Craig Federighi: ‘APFS voor Fusion Drives komt later’

Apple gaat APFS voor Fusion Drives in een toekomstige update ondersteunen. Dat bevestigde Craig Federighi in een e-mail aan een iCulture-lezer.

Als macOS High Sierra vanavond beschikbaar komt, zal het nieuwe Apple File System (APFS) niet worden toegepast op Fusion Drives. iCulture-lezer Michiel informeerde bij Craig Federighi en kreeg zowaar antwoord: de update voor Fusion Drives komt eraan!


macOS High Sierra

APFS-support in toekomstige update

Vroeger vonden Apple-fans het leuk om met Steve Jobs te corresponderen, tegenwoordig zul je je toevlucht moeten nemen tot andere Apple-topmensen. De afgelopen tijd zit Craig Federighi bovenop z’n mailbox, zo bleek al uit meldingen van andere gebruikers die Federighi een mailtje stuurden. iCulture-lezer Michiel besloot ook een mailtje te sturen, omdat hij benieuwd was of er voor Fusion Drives ook nog ondersteuning komt voor het Apple File System (APFS). Dat blijkt inderdaad het geval.

Federighi gaf aan dat er inderdaad een update komt, zodat ondersteuning voor Fusion Drives ook naar APFS kunnen overstappen.

APFS Fusion Drives Federighi

Nu nog geen APFS-support voor Fusion Drives

We wisten al dat de overstap naar APFS aanvankelijk beperkt zou zijn tot SSD-schijven. Sterker nog: als je een SSD hebt, ben je verplicht om over te stappen naar de nieuwe bestandsindeling.

Apple heeft al wel bevestigd dat APFS aanvankelijk niet beschikbaar zal zijn voor Fusion Drives en bood daarom instructies om weer terug te gaan naar het standaard HFS+ formaat. Deze instructie was bedoeld voor mensen die al met een betaversie de overstap hadden gemaakt. Dit is een vrij lange lijst met instructies die je moet volgen.

Over toekomstige support voor APFS en Fusion Drives werd nog niets gezegd, behalve dan de bewoordingen dat Fusion Drives “in de initiële release van macOS High Sierra” niet zullen worden ondersteund. Maar uit de e-mail van Federighi kun je nu aflezen dat het er inderdaad nog aan komt.

Apple File System is een moderner bestandssysteem dan HFS+ en is geoptimaliseerd voor solid state drives (SSD). Het is veiliger en beschermt je beter bij een crash, maakt backups makkelijker en bevat sterke encryptie. Het reageert ook sneller dan HFS+ bij functies als het klonen van bestanden of mappen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 september 2017, 13:11
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen craig federighi, macos high sierra, ssd
Devices Mac, MacBook
10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.