Apple Watch iFxit 5

Apple Watch heeft 512MB RAM

De S1-chip van de Apple Watch heeft 512MB aan RAM. Dit blijkt uit een teardown van de Apple Watch. Hierbij worden de onderdelen getoond.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

We zagen de Apple Watch eerder al uit elkaar gehaald zien worden, maar daarbij kwamen we alsnog verrassend weinig te weten. Onderdelen zoals de nieuwe S1-chip zijn namelijk volledig afgeschermd, waardoor we niet konden zien wat voor sensoren, geheugen en andere onderdelen er in zaten. ABI Research heeft de S1 van de Apple Watch nu uit elkaar gehaald om meer duidelijkheid te bieden. Daaruit blijkt: Apple’s horloge heeft 512MB aan RAM-geheugen.

S1 chip Apple Watch van binnen

Op bovenstaande foto is de binnenkant van de Apple Watch S1-chip in detail te bekijken. Daarbij worden de bewegingssensoren, de draadloze transcievers, aanraakbesturing en draadloze laadonderdelen allemaal in detail tentoongesteld. De onderdelen zijn volgens ABI Research op een vergelijkbare manier als in de iPhone verspreid – maar dan op een veel kleinere schaal.

Het is lastig om de tentoongestelde S1-chip in perspectief te plaatsen, zonder de eerdere foto’s van iFixit erbij te pakken. Want hoewel het getoonde onderdeel in detail te bekijken is, gaat het maar om slechts één segment van de Apple Watch. Een horloge dat sowieso al vrij compact is.

Apple Watch iFxit 5

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 april 2015, 20:34
Categorie iDevices
Onderwerp apple watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.