nexpaq iPhone 6

Nexpaq maakt iPhone-case met uitwisselbare modules

nexpaq maakt een iPhone-case met uitwisselbare modules, waaronder een speaker, LED-lamp, sd-lezer, geheugen en alcoholtester.
Sander Kleijn - · Laatst bijgewerkt:

Er wordt veel gesproken over de ‘modulaire smartphone’; een smartphone die bestaat uit verschillende modules die je naar wens in elkaar kunt klikken. Wil je een betere camera, dan koop je een nieuwe cameramodule. Ondersteunt KPN de 5G-frequentie? Dan koop je een module met 5G-chipset. Maar omdat het nog lang niet zo ver is, komt nexpaq alvast met een modulaire iPhone-case. Althans, dat is het idee op Kickstarter.


De basis van de nexpaq is een iPhone-case met een ingebouwde 1.000mAh-accu, zodat je altijd in noodsituaties reserve-energie tot je beschikking hebt. Maar een accucase is natuurlijk niet zo spannend, daarvan zijn er al genoeg op de markt. Wat de nexpaq zo bijzonder maakt is dat je eenvoudig modules kunt toevoegen aan de case. Op dit moment werkt nexpaq aan twaalf verschillende modules (en er komen er nog meer).

nexpaq modules

Dit zijn de huidige modules:

 • Accu ($14) voor extra reserve-energie bovenop de accu in de case;
 • Actieve speaker ($19) om je muziek 30 tot 60 procent luider te maken;
 • LED-flitser ($14) voor betere foto’s in het donker of kleureffecten;
 • SD-lezer ($14) om sd-kaartjes via je iPhone te benaderen;
 • Temperatuur en vochtigheid ($19) voor objecten op 2 tot 5 cm afstand;
 • Sneltoetsen ($14) waar je acties aan kunt koppelen;
 • USB-stick ($29) met 32 GB opslag;
 • Luchtkwaliteit ($24) meet de kwaliteit van de lucht in je omgeving;
 • Alcoholtester ($19) meet het alcoholpercentage in je bloed;
 • Laserpointer ($14) voor je presentaties (of katten);
 • Backupgeheugen ($29) om contacten of foto’s op te slaan;
 • Dummy’s ($3) als je op bepaalde plekken geen module wilt installeren.

De nexpaq-case wordt op dit moment ontwikkeld voor de iPhone 6, de Samsung Galaxy S5 en de Samsung Galaxy S6 Edge. Modules zijn onderling uitwisselbaar en kunnen ook gebruikt worden op toekomstige cases voor andere smartphones. De iPhone 6-case biedt plek voor zes modules tegelijkertijd; de modules worden vervolgens aangestuurd vanuit de nexpaq-app voor iOS.

nexpaq iPhone 6

Omdat het om een Kickstarter-project gaat kun je de nexpaq niet meteen kopen, maar betaal je mee aan de ontwikkeling ervan. Op moment van schrijven betaal je $89 voor een beperkte Early Bird-oplage met vier modules, daarna betaal je $109. Er zijn een aantal verschillende kleurstellingen en de verzendkosten zijn $20. Het project gaat pas door wanneer er $50.000 wordt ingezameld, maar dat doel zal zeer waarschijnlijk wel gehaald worden. De ontwikkelaars beloven dat je de nexpaq in november in huis hebt, al is het bij Kickstarter-projecten altijd maar afwachten of de deadline gehaald wordt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 april 2015, 20:35
Categorie Accessoires
Onderwerp kickstarter
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.