Apple Watch OS

Apple bereidt publieke beta’s Apple Watch-software voor

Apple heeft alvast voorbereidingen getroffen voor publieke beta's van de Apple Watch-software. Hiermee kan Apple nieuwe Watch OS-versies testen met een grote groep gebruikers.

Apple Watch OSApple Watch-bezitters kunnen binnenkort waarschijnlijk betaversies van het horloge-OS (Watch OS) installeren. Dit blijkt uit screenshots van de Apple beta-website, waar op het moment al testversies van iOS en OS X worden aangeboden. Gebruikers moeten voor de beta van iOS een testprofiel installeren, maar deze kan nu ook op de Apple Watch worden geplaatst. Hiermee kan het horloge alvast worden voorbereid op toekomstige beta-updates.

Op het moment is er nog geen beta van Watch OS beschikbaar. Apple heeft enkel de afgeronde versie van Watch OS 1.0 beschikbaar gesteld, dat staat geïnstalleerd op alle verkochte Apple Watches. De Apple Watch is online te koop in negen landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk.

Apple Watch OS beta 1Apple Watch OS 2

Apple lijkt zich al vroeg op publieke beta’s van Watch OS te richten. De beta’s van iOS waren lange tijd alleen te installeren door ontwikkelaars en goedgekeurde testers. Dit jaar kreeg iOS voor het eerst een publieke testversie, met iOS 8.3. Voor de Mac zijn al langere tijd publieke beta’s te downloaden – waaronder voor OS X Yosemite.

Apple’s betaprogramma wordt meestal geleidelijk uitgerold, waardoor niet iedereen tegelijk toegang heeft tot testsoftware. Het is nog de vraag hoe snel er een publieke beta van Watch OS zal verschijnen. Apple heeft met de nieuwe voorzieningsprofielen alvast de mogelijkheid gecreëerd voor de Apple Watch, maar wellicht wordt er eerst gekozen voor alleen een ontwikkelaarsbeta.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 april 2015, 10:59
Categorie iDevices
Onderwerpen apple watch, watchos

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.