Apple bereidt publieke beta’s Apple Watch-software voor

Apple heeft alvast voorbereidingen getroffen voor publieke beta's van de Apple Watch-software. Hiermee kan Apple nieuwe Watch OS-versies testen met een grote groep gebruikers.

Apple Watch OSApple Watch-bezitters kunnen binnenkort waarschijnlijk betaversies van het horloge-OS (Watch OS) installeren. Dit blijkt uit screenshots van de Apple beta-website, waar op het moment al testversies van iOS en OS X worden aangeboden. Gebruikers moeten voor de beta van iOS een testprofiel installeren, maar deze kan nu ook op de Apple Watch worden geplaatst. Hiermee kan het horloge alvast worden voorbereid op toekomstige beta-updates.


Op het moment is er nog geen beta van Watch OS beschikbaar. Apple heeft enkel de afgeronde versie van Watch OS 1.0 beschikbaar gesteld, dat staat geïnstalleerd op alle verkochte Apple Watches. De Apple Watch is online te koop in negen landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk.

Apple Watch OS beta 1Apple Watch OS 2

Apple lijkt zich al vroeg op publieke beta’s van Watch OS te richten. De beta’s van iOS waren lange tijd alleen te installeren door ontwikkelaars en goedgekeurde testers. Dit jaar kreeg iOS voor het eerst een publieke testversie, met iOS 8.3. Voor de Mac zijn al langere tijd publieke beta’s te downloaden – waaronder voor OS X Yosemite.

Apple’s betaprogramma wordt meestal geleidelijk uitgerold, waardoor niet iedereen tegelijk toegang heeft tot testsoftware. Het is nog de vraag hoe snel er een publieke beta van Watch OS zal verschijnen. Apple heeft met de nieuwe voorzieningsprofielen alvast de mogelijkheid gecreëerd voor de Apple Watch, maar wellicht wordt er eerst gekozen voor alleen een ontwikkelaarsbeta.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.