apple-maps-connect

Nederlandse en Belgische bedrijven kunnen zich nu aanmelden voor Apple Maps

Nederlandse en Belgische bedrijven kunnen zich nu aanmelden voor Apple Maps. Hiermee worden de bedrijfslocaties op Apple Maps zichtbaar, net als in Google Maps.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Maps Connect nederlandNederlandse en Belgische ondernemers kunnen hun bedrijven vanaf vandaag toevoegen aan Apple Maps. Apple heeft hiervoor de website Apple Maps Connect aangepast. Het was voor buitenlandse bedrijven al langer mogelijk om zich aan te melden voor Apple’s Kaarten-app, maar in Nederland en België kon dit nog niet eerder.

Op Apple Maps Connect kunnen bedrijven zien of ze wellicht al op Apple Maps vermeld staan. Is dit niet het geval, dan kunnen ze een verzoek bij Apple indienen om alsnog op de kaart te worden toegevoegd. Hiermee probeert Apple een uitgebreide database met bedrijfsinformatie op te bouwen. Eerder was Apple afhankelijk van partijen zoals Yelp en TripAdvisor om bedrijfsinformatie beschikbaar te stellen op kaarten.

Apple begon in 2014 met het verzamelen van bedrijfsinformatie via Maps Connect, maar toen konden Nederlandse bedrijven alleen kijken of ze op de kaart stonden. De bedrijven mogen zich nu ook aanmelden. Een vermeld bedrijf wordt niet zomaar op de kaart geplaatst. Een reviewteam zal eerst kijken of de aanmelding correct is ingediend. Op deze manier voorkomt Apple misbruik van de functie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2016, 11:44
Categorie Diensten
Onderwerp apple maps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.