Reacties voor: Apple Watch OS 1.0.1 voegt Nederlandse taal en veel verbeteringen toe

De Apple Watch spreekt vanaf Watch OS 1.0.1 ook Nederlands. Hierdoor werkt de Nederlandstalige Siri op de Apple Watch.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 36 reacties

  1. Kan dit ook betekenen dat de apple watch snel in Nederland zal uitkomen?

  2. Laat de Pre-Order maar beginnen!

  3. Origineel geplaatst door MelvinMe
    Kan dit ook betekenen dat de apple watch snel in Nederland zal uitkomen?

    Ga daar maar van uit. Ik denk dat Apple pas bij de WWDC bekend gaat maken dat er vanuit deze (sowieso 8) nieuwe landen pre-orders gaat opnemen.

    Als ze daarbij ook voorrang geven aan Developers zoals ze vorige maand deden, word ik nog blijer 😀

  4. ben benieuwd. Vooralsnog vind ik de watch nog erg beta aanvoelen qua gebruik. Hoop dat het allemaal net iets sneller en gelikter wordt.

  5. Zo, mijn Apple Watch Sport is alweer up-to-date. Serieus een enorme verbetering dat Siri nu in het Nederlands gebruikt kan worden. Heerlijk!

    Sowieso voelt alles toch net wat vloeiender aan, merk ik. Niet sneller, maar echt vloeiender. Qua animaties dus. 😛

  6. Beter wacht je op de volgende generatie.

  7. als het apple watch in nederland tekoop is dan liever ik een paar xtra maanden te wacht voor apple watch 2

  8. Ehm, even een vraagje: stel dat de update vast loopt, hoe herstel je de Apple Watch dan?…

  9. Origineel geplaatst door mitz
    als het apple watch in nederland tekoop is dan liever ik een paar xtra maanden te wacht voor apple watch 2

    Paar maanden? Hou er maar rekening mee dat je minimaal tot volgend jaar april/mei moet wachten 😉

  10. Top!! Apple Watch net geupdate naar 1.0.1 Siri werkt goed!!!

  11. @Hot12345: nee joh, zoiets moet je vanaf het begin meemaken met alle eventuele gebreken van dien. Dan besef je extra dat bij volgende generaties het steeds beter wordt. Zo heb ik de eerste geluidskaart, een van de eerste iPhones en nu dus de eerste generatie Apple watch. Mijn omgeving vond het in eerste instantie allemaal onzin, maar weten nu beter. Zo gaat het ook met de Apple watch. Over een aantal jaren hebben velen hem en kun jij zeggen “ik heb het van het begin meegemaakt”. En ja ik weet het, ik ben een ouwe lul, maar kan super genieten van dit soort dingen.

  12. Al een idee of de apps sneller zijn?

  13. Nu ben ik erg benieuwd van wie het screenshot is en wie er dus in Hoogeveen woont. Ik woon er zelf namelijk ook en ik heb (helaas) nog geen Apple Watch in het echt gezien.

  14. Top!! Gisteren ontvangen en vandaag al Nederlandse taal en Siri. Mooi ding trouwens de 42mm stainless steel versie!

    Mensen die roepen dat ze willen wachten, vooral doen!! Maar vermoei de enthousiaste mensen niet met je gezeur!

  15. @Jean-Paul Horn: Hoe maak je eigenlijk een screendump van de AppleWatch?

  16. @Jan: Digitale crown + contactenknop tegelijk indrukken

  17. @Jan: De digitale kroon en Contact-knop tegelijk indrukken. De screenshots komen in de camerarol van je iPhone te staan.

  18. Ik snap niet dat mijn iphone als ik siri in het nederlands instel nog steeds zegt dat de apple watch nederlands niet ondersteund. Weet iemand hoe ik siri ook ik in het nederlands krijg op mijn watch? Net geupdate….

  19. @Tom: Hoe heb jij geupdate? Siri doet het bij mij nog steeds niet in het nederlands… Krijg hem ook niet ingesteld

  20. Origineel geplaatst door Ed
    @Hot12345: nee joh, zoiets moet je vanaf het begin meemaken met alle eventuele gebreken van dien. Dan besef je extra dat bij volgende generaties het steeds beter wordt. Zo heb ik de eerste geluidskaart, een van de eerste iPhones en nu dus de eerste generatie Apple watch. Mijn omgeving vond het in eerste instantie allemaal onzin, maar weten nu beter. Zo gaat het ook met de Apple watch. Over een aantal jaren hebben velen hem en kun jij zeggen “ik heb het van het begin meegemaakt”. En ja ik weet het, ik ben een ouwe lul, maar kan super genieten van dit soort dingen.

    Jij begrijpt mij!

  21. Ik heb mijn 42mm AWS (Space Gray) nu exact twee weken in gebruik. Bevalt er goed, maar deze update met NL was wel zeer welkom 🙂

  22. Merken de gebruikers al vooruitgang rond de apps van derden?

  23. Wat mij steeds weer opvalt: iCulture bericht over de Watch over, laten we zeggen, onderwerp A en vervolgens ontstaat er in de reacties een horde kletstantes die het over onderwerp B tot en met Z gaan hebben. Kan ieder bericht niet gewoon on topic blijven?

  24. Ik heb de update geïnstalleerd en ik krijg nu meer dan bij versie 1.0 het gevoel dat ik een bèta tester ben. Siri werkt in het Nederlands wat heel fijn is. Ik heb alleen nu al een paar keer gehad dat Siri vastloopt. De watch is dan nog wel te bedienen maar het beeld blijft hangen.Verder ztart Siri in lang niet alle gevallen op bij hey Siri. Soms kan ik rechtstreeks door met mijn vraag aan Siri maar soms moet ik eerst de microfoon button indrukken die op het scherm staat.

  25. Mijn Apple Watch is gecrasht na de update en vervolgens hand off heb ingeschakeld. Scherm blijft zwart zelf na een harde reset

  26. @sala: Ik bedoel na inschakelen van Voice over.
    Ik heb al alles geprobeerd maar de Watch is helemaal van z’n padje. Iemand een suggestie ?????

  27. @sala: Oplader? hahaha nee sorry…

    uhmmm stel opnieuw in via je iphone?

  28. Updates..updates… Laten ze nou maar eens een beetje opschieten met de levering, daar wordt menig mens veel gelukkiger van!

  29. Siri weet telkens niet waar ik ben als ik erom vraag. Ik heb bij privacy alles aan staan qua gps. Iemand anders hier ook last van?

  30. Ik probeer sinds gisteren tevergeefs de update op mijn Apple watch te zetten. Hebben jullie ook problemen ondervonden? Zo ja, kunt u aub aangeven hoe u dit hebt opgelost?

  31. @Gert-Jan:
    Mocht de Apple Watch vast lopen dan is simpelweg een “force Restart” voldoende. Er zal dan een rood uitroepteken verschijnen. Ook wel Recovery mode genoemd bij de Apple Watch.

  32. Volgens mij is de agenda fiks verbeterd, oversichtelijker en toont meerdere agendas.

  33. Update gedaan, werkt perfect in Nederlands. Alle apps nu ook in het Nederlands. Mooi ! (Wel op de iphone onder watch instellingen ook eerst de taal op Nederlands gezet, wel raar dat de update niet standaard doet)

    Ook heeft Autoweek de app voor de watch uitgebracht, sinds vanmiddag automatisch erbij ge-installeerd. (Moet dan wel op je iphone staan)

    Ik krijg nu ook Facebook meldingen op mijn iphone.

    Ik ben erg tevreden met de Apple Watch.
    Ik heb m week, ben al helemaal gewend.
    Kan m nu al niet meer missen 👍

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.